Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı genel kurulu sonrasında 1999 yılından bu yana şube başkanı olarak hizmet veren Mustafa Uğur ve beraberindeki yönetim seçimi kaybetti.
Aylardır kimi zaman seçime siyasetçilerin müdahil olduğuna dair sapa saçma iddialarda bulunan, kimi zaman Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube başkanı Mustafa Uğur ve yönetiminin haberlerini yaptı diye Tetikçilikle suçlanan bazı gazetecilere rağmen, yaptıkları ümmet kayırmacılığından ileri gitmeyenlere inat son derece şeffaf bir şekilde yapılan genel kurul sonrasında yeni yönetim göreve geldi.
20 yıla yakın bir süredir Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube başkanlığında profesyonel sendikacılık görevinde bulunan Mustafa Uğur, seçim sürecinde kendisine, ailesine ve yönetim kurulu üyelerine yönelik yapılan iftiralara dikkat çektiği veda açıklamasında da aslında çeşitli suçlamalarla kendisini yıpratmaya çalışanları Yüce Allah’a sevk etti.
Uğur açıklamasında; “1999 yılında bir poşetle devraldığımız Türk Eğitim-Sen’e delegelerimizin kararıyla veda ediyorum. Sendikamızı bir poşetten, her anlamda kurumsallaşmış bir sendika haline getirmemizde emeği geçen herkese de bu vesileyle sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar yaşadığımız tüm süreçlerde omuz omuza mücadele ettiğimiz yöneticilerimize, bizlere samimiyetle, karşılık beklemeden destek olan üyelerimize, gönlü bizimle olan dava arkadaşlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum. Süreç içerisinde ‘birlik ve beraberlikten’ bahsedip şahsıma, aileme ve yönetim kurulu üyelerime kesintisiz şekilde iftira atanlara, hakaret edenlere Lider Devlet Bahçeli’nin sözlerini bir kez daha hatırlatırım; “İmanla yapılan ihanetle asla yıkılamaz!”. Yüce Türk Milleti’ne hizmete devam” dedi.