Kozaklı Merkez Camii Ramazan-I Şerif'ten Önce İbadete Açıldı. Kozaklı’nın en güzel simgelerinden biri olan Merkez Camii binlerce kişinin saf tuttuğu cuma namazı ile birlikte ibadete açıldı.

Hemşehrilerimizin büyük beğenisi ve teveccühünü kazanan Kozaklı Merkez Camii’nde Üsküdar İlçe Müftüsü’nün vaazı ve Yağmur Duası sonrası yemek ikramında bulunulmuştur.

Selçuk ve Osmanlı mimari tarzına uygun 2000 kişilik olarak inşa edilen Merkez Camii’nin minare ve çevre düzenlemeleri de en kısa sürede tamamlanacaktır.

Cuma namazı sonrası vatandaşlarla bir araya gelen Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin GÜVEN, Kozaklı Merkez Camii’nin tüm halkımıza ve Kozaklımıza hayırlı olması temennisinde bulunurken aynı zamanda yaklaşan Ramazan Ayı’nın tüm İslam alemine barış, huzur ve mutluluk getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diledi.

Güven; Kozaklı Belediyesi öncülüğünde başlatılan ve halkımızın desteğini alan bu camiinin yapımında emeklerini esirgemeyen başta Kozaklı Halkımıza Dernek Başkanı ve Üyelerine, İlçe Müftülüğümüz ve Personeline, diğer kamu kurumlarına ve maddi ve manevi emeklerini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yağmur duasının ardından kozaklı ilçesine rahmet yağdı.

“Asıl arzumuz gönülleri inşa ve ihya etmek”

Kuran Tilavetiyle başlayan açılış programda konuşan Kozaklı Belediye Başkanı Celalettin Güven, “Allaha hamd olsun 2 yıl önce temelini attığımız caminin bugün de açılışını yapıyoruz. İlçemizin her tarafından ihtiyaç oldukça  hayırseverlerin ve bütün kurumlarımızın desteğiyle bu ilçeye camiler katmaya,  mabedler inşa etmeye devam edeceğiz.  Ama asıl arzumuz gerçek anlamda gönülleri inşa ve ihya etmektir.” şeklinde konuştu. 

Camilerin sadece ibadet edilen değil aynı zamanda mahallelerin sosyalleştiği, insanların birbirini tanıdığı ve destek verdiği yerler olduğunu belirten Kozaklı Kaymakamı Halil Dalakda yaptığı konuşmada  “Camilerimiz her zaman en güzel yerlerde inşa edilerek ümmete rehber olsun inşallah” temennisinde bulundu.

Haber: Emrah Tufan