Hac farizasını yerine getirmek üzere Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için Kurşunlu Cami önünde uğurlama töreni düzenlendi. 

Nevşehir’den Hac ibadetinin yerine getirecekhacı adayları Kurşunlu Camisinde düzenlenen törenin ardından kutsal topraklara uğurlandı.
Kurşunlu Camisinde düzenlenen ve Nevşehir merkezi ile ilçelerinden gelen hacı adayları, yakınları ile müftülük görevlileri katıldı.​

İlahilerin okunduğu uğurlama töreninde kafilede yer alan hacı adayları, senelerdir hac ibadetini yerine getirmeyi beklediğini belirterek, "Çok sevinçliyiz. Allah bugünleri bizlere nasip etti herkezede nasip etsin İnşallah hac görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye gayret edeceğiz. Müslüman alemi için vatanımız için milletimiz için bol bol dua edeceğiz" dedi.


Anne ve Babasını hacca yollayan bir vatandaşımızda10 yıldır bu günü beklediğini belirterek, "Babamı hacca yolladık. Allah’a şükürler olsun ki 10 yıl sonra bu günü görmek nasip oldu. İnşallah hayırlısıyla hac ibadetini yerine getirip dönecek" diye konuştu.
Hacı adayları İmamı Kurşunlu Camisi’nde düzenlenen uğurlama töreninin ardından yakınları ile vedalaşarak kutsal topraklara gitmek için otobüslerle hareket etti.