Nevşehir Valiliği, kış mevsiminde aşırı yağmur, sis, kar, tipi, buzlanma gibi durumlarda trafik güvenliğinin olumsuz etkilendiğini belirterek, yolcu ve eşya taşımasında kullanılan taşıtlarda 1 Aralık'tan, Nisan 2018'e kadar kış lastiği kullanılmasının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; 01/04/2017 tarihli ve 30025 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve 01 Aralık 2017’de yürürlüğe girecek, Ulaştırma Bakanlığınca hazırlanan kış lastiği kullanma zorunluluğu ile ilgili Usul ve Esaslar hakkında tebliğin 5. maddesinin 1. bendi uyarınca ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirler arası karayollarında yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan taşıtlara her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunludur. Aynı tebliğin 2. bendi uyarınca il sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı il valilerince uygulanır hükmü getirilmiştir. Bu çerçevede Valiliğimizce ilimiz ve ilçelerimizde şehir içi yolcu ve eşya taşımacılığında kullanılan araçlara 1 Aralık 2017 ile 01 Nisan 2018 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiştir.
            Kamuoyuna duyurulur.

625 lira para cezası
Kış lastiği kullanması zorunlu olduğu halde kullanmayan işletenler  için 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesine göre 625 lira para  cezası uygulanacağı belirtilen açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma  Komutanlığı, trafik ekipleri ve belediyeler tarafından gerekli denetimler  yapılacak, kurallara ve alınan kararlara aykırılıkların tespiti halinde yasal  işlem uygulanacak." ifadesi kullanıldı