NEVESOB Başkanı İsmail Ördü, Madeni İşler Odası Başkanı Pınarbaşı’nın “Birlik arsa satıyor” iddiasına sert bir dille cevap verdi. Ördü, “Pınarbaşı’nın Nevşehir Madeni işler Odası’nın sanayinin girişindeki iki katlı hizmet binasının şuanda nerede olduğunu açıklamasını istiyorum” dedi.
Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NEVESOB) Başkanı İsmail Ördü, Madeni İşler Odası Başkanı Mehmet Pınarbaşı’nın “Birlik arsa satıyor” iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.
Pınarbaşı’na çok sert sözlerle cevap Ördü, “Seçime iki ay kala böyle bir arsa satışının etik olmadığından bahsetmiş. Açıklamasının neresini düzelteceğini bilemiyorum. Çünkü doğru olan bir taraf yok. Etiklikten bahsederken bu tür konuların duyumla, duydukla değil, bir oda başkanı olarak gelip birlikten inceleyerek, öğrenerek, açıklama yapması doğru olurdu. Geçmişte duyduklarını unutmuşsa tekrar hatırlamak için gelip öğrenebilirdi” dedi.
“Arsa satışı yok”
Arsa satışı bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Ördü, “Bu proje 04.12.2015 tarihli başkanlar kurulu toplantısında gündemimizdeydi. Bütün başkanların katıldığı bu toplantıda dile getirilmiş, orada görüşülmüş ve 22.02.2016 tarihinde de yönetim kurulumuz bu çalışmayla ilgili karar almıştır. Akabinde 03.10.2016 tarihinde başkanlar kurulunda tekrar başkanlarımız bu konuda bilgilendirildi ve 31.10.2016 tarihinde de bu projenin yapılmasıyla ilgili yönetim kurulu kararı alınmış ve bir firmaya proje çizdirilmiştir. Dolayısıyla birlikte herhangi bir arsa satışı yapılmamakta. Yan tarafta trafo olan bir alanımız vardı, biz gerekli girişimlerde bulunarak bu trafonun kaldırılmasını sağladık, trafo kalktıktan sonrada belediye meclisinde gerekli girişimleri yaparak biz burayı kullanılabilir bir arsa pozisyonuna getirdik. Orası müstakil bir arsa değil. Birliğimizin mevcut arsasının devamı” diye konuştu.
“İş yeri ve otel yapılacak”
Ördü, açıklamasında şöyle devam etti: Herhangi bir arsa satışı söz konusu değil. Yaptığımız projede altı iş yeri, üzeri de 5 katlı otel olarak düşünülmüştür ve bunu Nevşehir’de duymayan, bilmeyen de kalmamıştır. Bütün işlemlerimizi tamamladık, projelerimizi onaylattık, inşaat ruhsatımızı aldık ve teklifleri alıyoruz. İş yeri karşılığında üzerindeki binayı yaptıracağız. Biz bu arsayı esnafımız için, birliğimiz için, odalarımız için kat karşılığı değerlendiriyoruz.
Kamuoyuna bu şekilde bir haberle çıkmak doğru değil, etik değil. Bu tür söylemler genel kurullarda, başkanlar kurulunda konuşulur. Medyada bunu paylaşmadan önce keşke buradaki memurlardan gerekli bilgiyi alsaydı daha doğru, daha inandırıcı olurdu.
“Satma işinde Pınarbaşı kadar profesyonel değilim”
Pınarbaşı’dan Madeni İşler Odası’nın yerinin nerede olduğunu açıklamasını isteyen Ördü, “Ayrıca bir parantez açmak istiyorum. Satma işi bizim işimiz değil. Biz biri nasıl iki yapabiliriz mücadelesi veriyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz denir. Satma işi konusunda ben Mehmet Pınarbaşı kadar profesyonel değilim. Nevşehir Madeni işler Odası’nın sanayinin girişindeki iki katlı hizmet binasının şuanda nerede olduğunu açıklamasını istiyorum. Oraya yapılan hizmet binası ne zaman satılmıştır, parası nerede değerlendirilmiştir, sanayi esnafından tek tek toplanarak yapılan hizmet binasının parası nerelere harcanmıştır önce kendisi bunu bir açıklasın kamuoyuna, daha sonra birliğin arsası ile ilgili yorumda bulunsun” dedi.


Alpaslan Körükcü