Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe ve il delegelerinin belirlendiği seçimlerin ardından önümüzdeki günlerde ilçe kongreleri yapılacak.
İl kongresinde mevcut il başkanı Kamil Gülmez’in aday olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Gülmez, önümüzdeki günlerde adaylığı konusunda il yönetimiyle yapacağı istişarenin ardından aday olup olmayacağına karar verecek. İl kongresinde aday olacağı belirtilen eski Milletvekili adaylarından Cuma Yorgancı ise şimdilik beklemede. Delege seçimlerinin sonuçlarına göre o da il başkanlığına aday olup olmayacağına karar verecek.
Merkez ilçe kongresinde ise 2 dönemdir merkez ilçe başkanlığı koltuğunda oturan Semasi Yücel aday olacak. Karşısına 2 ya da 3 adayın daha çıkması muhtemel. Ancak halen teşkilatlarını yoklayan diğer adaylarında önümüzdeki günlerde aday olup olmayacaklarını açıklamaları bekleniyor.
Bu arada Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe kongrelerinin takviminin bugünlerde belirlenmesi bekleniyor. İl Başkanının yaptığı açıklamaya göre ilçe kongre takvimi en son yapılan ilçe kongrelerine bakılarak yapılacak. 2 yılını doldurmayan ilçelerde bu takvime bakılmadan yapılacak olan ilçe kongrelerinin itiraz sonucunda iptal edilmemesi için titiz bir çalışma yapılacağı belirtiliyor.