NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM… (8)
91. Bölgemizde turizm sektöründe faaliyet gösteren turistik işletmelerin eleman ihtiyacının yerel işgücünden karşılanması amacıyla, ilgili Kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde, hem katılımcılara hem de işverene önemli avantajlar sunacak olan “Turistik İşletmelere Nitelikli Eleman Yetiştirme Projesi'ni hayata geçirir, bu sayede bölgemizdeki iş arayan gençlerimize ve kadınlarımıza iş bulma süreçlerine katkı sağlayarak destek olurdum.
Ben Başkan olsam…
92. Şehrimizde 65 yaş üzeri bakıma muhtaç, kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan, kimsesiz, yoksul ve beden gücü yetersiz olan vatandaşlarımız için tamamen ücretsiz Evde Bakım Ve Temizlik Hizmeti projesini başlatır, Onları evlerindeki temizlik çilesinden kurtarıp, günlük yaşam şartlarını ve yaşam kalitelerini yükseltmek için çaba sarf ederdim.
Ben Başkan olsam…
93. Belediyemiz bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nü hizmete açar, Bölgemizin organik tarım alanında hak ettiği konuma gelebilmesi için alternatif ürün yetiştirmek isteyen ve tarımsal istihdamı hedefleyen girişimcilere destek olurdum.
Ben Başkan olsam…
94. Şehrimizde yaşayan esnafından öğrencisine, memurundan işçisine tüm halkımızı ilkyardım hakkında bilgilendirmek amacı ile Belediyemize ait İlk Yardım Merkezi kurarak burada ücretsiz sertifikalı ilkyardım eğitimleri verirdim.
Ben Başkan olsam…
95. Şuanda Öğretmenevi olarak kullanılan binayı Milli Eğitim’den alarak, bu tarihi binada şehrimizin geçmişini geleceğe taşımasına vesile olacak "Kent Tarihi Müzesi" oluşturdum. Şehrimizin kronolojik tarihini, coğrafyasını, turizm zenginliklerini, doğal güzellikleri ve folklorik değerlerini görsel sunumlar ve maketler ile anlatmaya çalışırdım. Toplumsal hafızamızı canlı tutacak bu müze sayesinde hem geçmişimizi gelecek nesillere aktarmış, hem de yerli ve yabancı turistlere tanıtmış olurdum.
Ben Başkan olsam…
96. Hiç şüphesiz Kapadokya Bölgesi için en öne çıkan turizm faaliyetlerinden biri olan sıcak hava balonu uçuşlarını şehir merkezinde de gerçekleştirmek için projeler üretirdim.
Ben Başkan olsam…
97. Şehrimizde Atıcılık sporunun gelişmesi için Trap-Skeet Atış Poligonu tesislerini kurar, atıcılık sporuna gönül veren vatandaşlarımıza bu imkânı sağlarken, bu sporun şehrimizde de gelişmesine vesile olurdum.
Ben Başkan olsam…
98. Emek Mahallesine yapılan devasa Emlak Konutlarının yanında adeta silik kalan Vali Konağı’nı başka bir alana taşır, Valiliğimiz ve İl Özel İdaremizle birlikte şehrimize yaraşın bir Vali Konağı inşa etmek için çalışmalar yapardım.
Ben Başkan olsam…
99. Kardeş Şehir uygulaması başlatır Avrupa ile değil Türk-İslam Âleminde bulunan bazı şehirler ile Şehrimizi Kardeş Şehir yapar, karşılıklı ziyaretler gerçekleştirerek şehrimizin tanıtımına katkı sağlardım.
Ben Başkan olsam…
100. Nevşehir Belediye Meclis’imizin aylık olarak gerçekleştirmiş olduğu toplantılarını internet üzerinden canlı yayınla halkımıza sunardım. Ayrıca Belediyemiz hizmetleri ile ilgili şehrimiz insanını bilgilendirmek amacı ile Aylık E-Bülten hazırlar, yaptığımız çalışmaları tarihe not düşerdim.
Ben Başkan olsam…
101. Nevşehir-Avanos karayolu üzerinde bulunan (5 km) ve halkımız tarafından Çorak mevkii (içmecesi) olarak da bilinen yerdeki, alkali düzeyi yüksek, tuzlu ve bikarbonatlı olan ve sindirimi kolaylaştırıcı etki yaptığı bilinen şifalı su hakkında gerekli tetkik ve incelemeleri yaptırır ve bu bölgeyi şifa arayanların uğrak yeri haline getirmek için sosyal tesisler ile çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları yapardım.
Şimdilik bu kadar…
NEVŞEHİR’DE BEN BAŞKAN OLSAM…© yazı dizisine eleştiri, görüş ve önerileriniz için iletişim: [email protected] / 536 299 77 69