Nevşehir'e ait yöresel ürünerin değerlenlendirildiği Coğrafi İşaret 10. Değerlendirme Toplantısı Vali İnci Sezer Becel başkanlığında ilgili kurum yetkileri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Vali Becel, “Hep birlikte yürüttüğümüz coğrafi işaretli ürün sayımızı arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların ve ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret alarak tescil edilmesi ile ilgili bir toplantıda bir aradayız. Şimdiye kadar yöresel ürünlerimizin coğrafi işaret alması adına hepinize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu. 

Tarih ve kültür şehri Kapadokya bölgesinin Başkenti Nevşehir'in coğrafi işaretle taçlanmış 8 ürünü var. Nevşehir’de coğrafi işaretli Avanos Çömleği, Nevşehir Kabak Çekirdeği, Nevşehir Simidi, Kaymaklı kuru kaymağı Derinkuyu kuru fasulyesi Kaymaklı çöreği, ,Nevşehir Simidi, Nevşehir Pomzası sonrası diğer ürünler içinse çalışmalar sürüyor.

Tarih ve kültür şehri Kapadokya bölgesinin Başkenti Nevşehir'in;  

  1. Nevşehir Kabak Çekirdeği,
  2. Avanos Çömleği,
  3. Nevşehir Simidi,
  4. Nevşehir Testi Kebabı,
  5. Derinkuyu Fasulyesi,
  6. Kaymaklı Çöreği,
  7. Kaymaklı kuru kaymağı,
  8. Nevşehir Pomzası,

İlimiz Nevşehir’in en son tescillenen 8. Coğrafi İşaretli ürünü “Nevşehir Pomzası” oldu. Böylece kentimizde coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 8’e çıkarken halen başvurusu bulunan el emeği ve yöresel ürünlerimiz ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.