Nevşehirli kadın girişimci Songül Karataş beraberinde Genç Yıldızlar Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Karataş ve Ziraat mühendisi Sait Karataş Nevşehir Valisi Ali Fidan'ı makamında ziyaret ederek Sulusaray kasabasında kurmayı planladığı hayvancılık yatırımı hakkında istişarelerde bulundu.

Sulusaraya dev Hayvancılık yatırımı

Kadın girişimci Songül Karataş, Nevşehir merkez ilçeye bağlı Sulusaray kasabasında kuracağı hayvancılık ve süt ürünleri tesisi hakkında Vali Fidan'a bilgiler verdi.

"Nevşehir'de Hayvancılığa Kadın Eli Değecek" açıklamasında bulunan Songül Karataş, "Sulusaray kasabasında yapacağımız yatırım ile birlikte kendi sütümüzü kendimiz üretip, yurt dışına pazarlayacağız. Bu manada değerli Valimiz Ali Fidan beye de bir kadın girişimci olarak verdiği cesaret ve manevi destekleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Hem besi hem de süt üretimi sektöründe kurulacak tesisin istihdama ve ilimiz ekonomisine de katkı vermesi planlanıyor.

Vali Fidan“Songül Hanımın Bu Girişimci Ruhu Herkese Örnek Olmalıdır”

Vali Fidan, Ekonomimize değer katan, fikirlere hayat veren ve her alanda harika işler çıkaran kadınlarımızı gönülden kutluyor ve destekliyorum. Songül hanımın bu girişimci ruhu herkese örnek olmalıdır.  Kendisi ile birlikte aile efradı ve kasaba sakinlerine de sağlayacağı istihdam nedeniyle her türlü övgü ve alkışı hak ediyor. Yatırımının Sulusaray kasabamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor başarılar diliyorum" dedi.