Yaptığı haberlerle Nevşehir gündemini belirleyen FİB Haber.Com Nevşehirli Vatandaşların Yeni Çevre Yolu İsteğini "Nevşehir'e Dair Herşey" proğramıyla canlı yayında gündeme taşıdı...

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, dün akşam katıldığı televizyon programında Yeni Çevre Yolu ve alternatif yol projesi çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Nevşehir'in kanayan yarası olarak göze çarpan Kuzey Çevreyolu projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Savran yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"Şehrimizin kronik sorunlarından biri de çevre yolu sorunu... Artık o doğu bağlantısını sağlayan yol Nevşehir’in en kalabalık 3 mahallesinin arasında kaldı. Güzelyurt, 15 Temmuz, 2000 Evler mahalleleri arasında kalan bu yol üzerinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde belki de bir büyük şehirlerle kıyaslandığında çok değil ama Nevşehir’in şartlarına ve alışkanlıklarına baktığımız zaman gerçekten insanların canını sıkacak derecede bir yoğunluk yaşanıyor. Bizim acilen bir çevre yoluna %100 ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili sık sık il Başkanımız ve  Milletvekillerimizle biraraya geliyor değerlendirmelerde bulunuyoruz yine birlikte Ulaştırma Bakanlığı nezdinde de girişimlerimiz var.

Bu konuyla alakalı yeni anlamda bir fikir oluştu. Onuda inşallah bu hafta o fikir üzerinde istişare için Sayın Bakanımıza bir ziyaretlerimiz olacak. Bir an önce çevre yolunu Nevşehir’e kazandırmak istiyoruz. Tabiki bunun yapım süreci var işte belki bir kaç yıl alacak vs falan ama inşaatının başlaması en azından ihalesinin yapılıp başlaması bile psikolojik açıdan hemşehrilerimizi bizleri çok rahatlatacak.

Savran: "alternatif yol projesi" yapacağız...

Yine bunun dışında az önce bahsettiğimiz mahallelerimizin şehir merkezi ile bağlantısını sağlamak için bir "alternatif yol projesi" çalışmamız var. Yaklaşık 3 km civarında 2 ayrı güzergahı kapsayacak. Jandarmanın içinden geçtiği için 2 ayrı güzergah bununda hangi güzergahta olacağını tespit etmeye çalışıyoruz. İçişleri Bakanlığımız ve Jandarma Genel Komutanlığımızla birlikte görüşmelerimiz sürüyor. 

Bu güzergah netleşincede inşallah bu o bölgeye okullar yapılıyor, emniyet binası yapılıyor, stadyumumuz olacak o bölgede. Jandarmanın arkasından 2000 evler hastane kavşağına ulaşacak şekilde bir yol planlamamız var. Güzergah belli olduktan sonra bunu gerçekleştirmek için hızla hareket edeceğiz. Tabi şimdi bununla ilgili kafa yoruyoruz çabalıyoruz ve bir an önce de hayata geçirmeye uğraşıyoruz inşallah onunlada ilgili ilgiyi müjdeyi hakul bir süre sonra veririz diye düşünüyoruz dua ediyoruz. Çevre yolumuz yapılmış dahi biz Belediyemiz olarak geliştirdiğimiz altarnatif yol projesini mutlaka hayata geçirmek istiyoruz." dedi.

Bizde FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir'in ulaşım probleminin çözümüne ciddi katkılar sağlayacak olan Kuzey Çevre Yolu Projesi'nin takipcisi  olacağımızı belirtmek istiyoruz.