Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Suya Değer Ver, Geleceğini Koru” bilgilendirme çalışmaları kapsamında, Gülşehir Atatürk İlkokulu ve Hacıbektaş Atatürk İlkokulu’ndan toplam 107 4. sınıf öğrencisine su tasarrufu ve suyun verimli kullanımı konularında eğitim verildi.
Su Tasarrufu Konusunda Farkındalık Oluşturuluyor
Eğitimlerde çocuklara, suyun önemi, günlük hayatta uygulanabilecek tasarruf yöntemleri ve pratik bilgiler aktarıldı. Öğrenciler, hem eğlenerek hem de öğrenerek su kaynaklarının korunmasının önemi hakkında bilinçlendirildi.
Geleceğin Teminatı Çocuklar Eğitiliyor
Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, eğitimin amacını şu sözlerle açıkladı:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın küçük yaşta bilinç kazanması, su kaynaklarımızın korunması için büyük önem taşıyor. Eğitim ve bilgilendirme çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.”
Suya Değer Ver, Geleceğini Koru
Proje kapsamında öğrenciler, suyun israf edilmemesi ve kaynakların etkin kullanılmasıyla ilgili pratik bilgiler edindi. Memiş, bu tür çalışmaların su tasarrufu bilincinin erken yaşta kazanılmasını sağlayacağını vurguladı.
Nevşehir’de gerçekleştirilen bu eğitimler, çocukların suyu koruma alışkanlıklarını kazanmaları ve çevresel farkındalıklarının artması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.






