İstanbul’da turizmin gelişmesi için yılmadan çalışan, turizm sivil toplum örgütlerinin gönüllü emekçisi, ünlü turizmci Faruk Boyacı, hayatını kaybetti. Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Faruk Boyacı’nın cenazesi, Bugün (2 Mayıs) Ataköy Camiinde kılınacak ikindi namazının ardından torağa verilecek.

Turizmle ilk olarak memleketi Nevşehir Kapadokya'da bir halıcının yanında başlayarak tanışan Boyacı daha sonra İstanbul'da meslek kariyer basamaklarını zirveye taşıyarak ülke turizminin gelişmesine önemli katkılar sağladı.

Orient Express, Sirkeci Mansion, Erboy, İlkay, Romance gibi otellerin kuruculuğunu ve işletmeciliğini yapan Faruk Boyacı halihazırda Lalahan, Sirkeci Mansion ve İlkay otellerini işletiyordu.

1964 Nevşehir doğumlu olan Faruk Boyacı, evli ve iki çocuk babasıydı.

FİB Haber ailesi olarak Nevşehirli değerli hemşehrimiz Faruk Boyacı’ya rahmet, ailesine, yakınlarına ve turizm camiasına başsağlığı diliyoruz.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin’den başsağlığı mesajı

Boyacı'nın vefatı sonrası bir mesaj yayınlayan Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı ve Nevşehirli Müberra Eresin, Faruk Boyacı’nın Türk turizmine katkılarına dikkat çekti. Eresin’in yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ömrünü Türk Turizminin gelişmesine adayan, İstanbul ve Tarihi Yarımada’da hayata geçirilen birçok projenin gerçekleşmesini sağlayan, vefalı dostumuz, TÜROB önceki dönem genel sekreteri ve yönetim kurulu üyelerinden, Sirkeci Mansion Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Boyacı’nın geçirdiği kalp krizi sonucunda henüz hayatının baharında vefat ettiğini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum Ömer Faruk BOYACI vizyonu ile sadece faaliyet gösterdiği Sirkeci bölgesi için değil tüm turizm sektörüne ilham kaynağı olmuştur. Hayırsever ve mütevazi kişiliği ile tüm camiamızın içten sevgi ve saygısını kazanan merhum Ömer Faruk Boyacı’nın sektörümüzde sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi yönünde yılmadan sürdürdüğü çalışmalar ve bitmeyen enerjisi ile sürekli hayata geçirdiği projelerle ülke turizmine, ekonomisine ve Birliğimiz TÜROB’a katkıları daima minnetle hatırlanacak ve hayırla yad edilecektir.

Merhum dostumuz Ömer Faruk Boyacı’ya Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere Sirkeci Mansion Hotel çalışanları, dostları, akrabaları ile turizm camiasına başsağlığı ve sabır dileriz.

Ömer Faruk BOYACI Kimdir?
1964 Nevşehir doğumlu Ömer Faruk Boyacı, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup Almanca ve İngilizce bilmektedir. 1988 yılında meslek hayatına başlayan Boyacı, Sirkeci Derneği, Eminönü Platformu ve Türkiye Küçük Oteller Derneği gibi pek çok sivil toplum örgütünün kurucusudur. Sirkeci bölgesinin turizmde sürdürülebilir dönüşümünü amaçlayan çalışmalar yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.  

Kaynak: Turizm Güncel