Ürgüp’te  Çarşı - Pazarda Ramazan Bereketi
Ürgüp’te Cumartesi günleri kurulan pazar, ramazan ayı dolayısıyla en hareketli günlerini yaşıyor. Pazarcı esnafı, sebze ve meyvenin bol olmasına fiyatlardaki ucuzlukta eklenince vatandaşların pazarlara akın ettiğini belirtiyor.

Ramazan ayıyla birlikte pazarda büyük canlılık yaşanıyor. Pazarcı esnafı satışların önceki haftalara göre iyi olduğunu belirterek, "Ramazan ayı bereketiyle geldi. Önceki haftalarda işlerimiz biraz durgundu. Fakat şu an ramazan ayı dolayısıyla oldukça hareketli. İşlerden çok memnunuz dediler.

TARLALARDA YETİŞEN ÜRÜNLERDE TEZGAHLARDAKİ YERİNİ ALDI

Artık Akdeniz Bölgesinden gelen sera ürünlerin yerine tarlalarda yetişen sebzelerin tezgahlardaki yerini aldığını da belirten Pazar esnafı, "Temmuz ayıyla birlikte tarla ürünleri gelmeye başladı. Tezgahlarımızda artık sera yerine tarlada yetişen ürünler var. Tarla ürünleri geldiği için fiyatlarda gözle görülür bi düşüş yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlar pazardan alışveriş yapmayı tercih ediyor" diye konuştular.

VATANDAŞ DA MEMNUN

Ramazan alışverişi için pazarı tercih eden vatandaşlar da hem sebze ve meyve bolluğundan, hem de fiyatlardaki ucuzluktan oldukça memnun. Tarlada yetişen sebzeyi tezgahlarda görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten vatandaşlar, "Bu yıl meyve ve sebze hem bol hem ucuz. Domatesin kilosu 1 liraya kadar düştü. Salatalık, patlıcan ve kabakta 1 liradan satılıyor. Bol bol alışveriş yapmanın keyfini çıkarıyoruz" dediler.


Ürgüp’te Çarşı - Pazarda Ramazan Bereketi