İstanbul'da yaşayan Nevşehirli değerli gurbetçi hemşehrimiz Ali Rıza Kır ve oğlu Mustafa Kır, Nevşehir'in en çok takip edilen internet gazetesi FİB Haber.Com'u ziyaret etti. 
 

FİB Haber.Com İnternet Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı tarafından ağırlanan gurbetçi hemşehrimiz Ali Rıza Kır, İlimiz ve Bölgemizde yaşanan tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan sürekli olarak takip ettiklerini ifade etti. Tam bir Nevşehir sevdalısı olan Ali Rıza Kır, FİB Haber.Com Genel Yayın Yönetmeni Çapacı ile memleket üzerine koyu bir sohbet yaptılar. 
 

İyi bir FİB Haber takipçisi olduğunu ifade eden Ali Rıza Kır kendisini şu cümlerle anlattı; "1941 Nevşehir Karasoku Mahallesi doğumluyum. Kökenimiz Baba Tarafı YÖRECİLER olarak bilinir. Damat İbrahim Paşa'nın davetiyle Nevşehir'e gelen Boynu İnceli Aşireti mensuplarındandır. Anne tarafımda dedemiz Kasap Tahsin Mutlu Efendi'dir. İlk, Orta, Lise'yi Nevşehir'de okuduktan sonra 1960 yılında girdiğim İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezuniyeti takiben 1966-68 yılları Askerlik sonrası Bir yıl İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsünden Lisans Üstü Eğitim Aldım. 1969 yılından itibaren Üç yıl Nevşehir de Mali Müşavirlik yaptım. Halen Yaşamakta olduğum İstanbul'a 1973 yılında taşındım. Çeşitli Ticari işler yaptıktan sonra 2015 yılında Emekli oldum.  Evliyim, Bir Kız, Bir Erkek çocuğum, iki Torunum var... " dedi.

Karşılıklı fikir alışverişi ve sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette konuşan Ali Rıza Kır; Şunu tüm samimiyetimle ifade etmeliyimki Dünya'nın hiçbir yerinde Türkiye gibi bir cennet ülke, Nevşehir gibi güzel bir şehir yok. Kıymetini iyi bilmek gerekiyor. Bizlerde gurbette yaşayanlar olarak gerek ülkemiz gerek Nevşehir'imiz gerekse Kapadokya bölgemizin tanıtımı için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz. Hala hazırda emeklilik sonrası çok sevdiğim Nevşehirimizin "yaşanmış ilgi çekici olaylarını", Ayrıca Şehrimizde "güncelliğini kaybetmiş" kelimeleri derlemekle meşgul oluyorum." dedi.

Nevşehirlilerin sesi, gözü ve kulağı olarak FİB Haber.Com ekibine de teşekkürlerini ileten Ali Rıza Kır," Biz İstanbul'da yaşayan gurbetçiler olarak Nevşehir ve bölgemiz hakkında tüm gelişmeleri www.fibhaber.com dan öğreniyoruz. Bu manada çok kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Sizleri ve ekibinizi tebrik ediyor çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren www.fibhaber.com gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fikret Çapacı'da; "Bizde İstanbul'da yaşayan, Nevşehirli değerli gurbetçimiz Ali Rıza Kır ve oğlu Mustafa Kır'a ziyaretleri için teşekkür ediyor, tüm gurbetçilerimize memleketlerinde güzel bir tatil geçirmelerini diliyoruz. " dedi.