Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Kemikkıran ve yönetim kurulu üyeleri 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında; Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve Belediye Başkanı Mehmet Savran'ı makamlarında ziyaret ettiler.

GÖR-BİR ziyaretinde Dernek Başkanı Erol Mutlu ve üyeleri ile bir süre görüşen Vali Becel, derneğin çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Engellilerin meslek edinmesi amacıyla dernek olarak çeşitli kurslar organize ettiklerini belirten Dernek Başkanı Mutlu, İŞKUR ile ortaklaşa düzenledikleri kurslara dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiklerini belirtti.

Engelli bireylerin sosyal yaşama ve çalışma hayatına kazandırılması için herkesin üzerine düşen bir sorumluluk olduğunun belirten Vali Becel: “Bu kapsamda herkese düşen sorumluluklar var. Bu sorumlulukları yerine getirip, onları topluma kazandırmak, üretken bireyler olarak ailenin yükünü azaltmak, istihdam sağlamak gibi bütün tedbirleri almak hem devletimizin hem de sivil toplum kuruluşlarımızın gayretleri içerisindeki bir durum. Bizler engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak hayat içerisinde yer almalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi ve engelliler Haftasını tebrik etti.

Tüm Engelleri Sevgimiz İle Aşıyoruz

Engelliler haftası kapsamında Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği(GÖRBİR) Başkanı Erol Mutlu ve yöneticilerinden oluşan heyet Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran'da; "Nevşehir Görmeyen Gözler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) yöneticilerini Engelliler Haftası dolayısıyla belediyemizde misafir ediyoruz. Ufak bir tebessümle engelsiz yarınlara beraber merhaba diyebilir, engelleri ortadan kaldırabiliriz. Bu vesile ile Engelliler Haftasını tebrik etti.