NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız oda seçimlerine saatler kala adeta esti, gürledi. Oda üyelerinin seçimde vicdanının sesini dinleyerek oyunu kullanması gerektiğini vurgulayan Parmaksız, Nevşehir’de son iki üç yıldır yaratılan Korku İmparatorluğunu Başbakan’a anlatacağını dile getirdi.

Kanal K Televizyonunda Gazeteciler Taner Erdoğan ve İsmail Oral’ın sorularını cevaplayan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, seçim atmosferindeki en iddialı açıklamalarını yaptı.

Şu ana kadar düzenlediği basın toplantılarında ve basın açıklamalarında ortamı germemeye dikkat ettiğini dikkat çeken Parmaksız, Maliye Bakanının Nevşehir’deki programında esnaf ziyaretini Ticaret odası seçimlerindeki gerginliği hissettiği için iptal ettiğini de belirtti.

Seçimde Parmaksız’ın Rengi Beyaz Olacak …

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Seçiminde M. Arif Parmaksız’ın oy pusulası rengi beyaz olacak.

Parmaksız “İyi bir tercih yaptık. Seçtiğimiz oy pusulası rengi asaleti, masumiyeti, istikrarı ve devamlılığı simgeliyor, adaylığımızı ilan etmemizden sonra gerek şahsım gerekse ekip arkadaşlarıma gelen samimi destek ve iyi niyet dilekleri sorumluluğumuzu bir kat daha arttırmıştır. Ekibimiz NTSO seçimlerine tüm Nevşehir’i kucaklayan refahı huzuru asaleti istikrarı ve devamlılığı sembolize eden anlamlı bir renkte pusula ile girecektir” dedi. 

Kukla Başkana İş Mi Yaptırırlar? …

İddialı açıklamaları arasında seçime siyasetin karıştığı iddialarını yanıtlayarak devam eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, siyasetin güdümünde seçilen bir oda başkanının Kukla başkan olacağını, kukla başkana ise siyasetçinin kolay kolay iş yaptırmayacağına vurgu yaptı.

Parmaksız, “Siyasetçinin desteğiyle seçilebilecek bir oda başkanının siyasetin güdümünde hareket eden, Kukla bir başkan olacağı ortada. Ben bugüne kadar buna büyük özen gösterdim. Böyle bir durumda iş mi yaptırırlar o oda başkanına?” diye konuştu.

Bunların Desteği Safları Daha da Sıklaştırdı …

Ak Partili Vekiller ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in desteklediği Zağlanmış’ın arkasına aldığı bu desteğin ters tepeceğine inandığını ifade eden Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, “Yaklaşık 1.5 aydır sahadayım. Siyasetin oda seçimlerine karıştırılmasına büyük tepki var. Kendi içlerinden de büyük bir baskı gördükleri ve bu durumdan hiç memnuniyet duymadıklarına dair bizzat bana ulaşan serzenişler var. Siyasilerin desteği oda seçimlerinde safları iyice sıklaştırdı” şeklinde konuştu.

Nevşehir’i Korku İmparatorluğuna Çevirdiler …

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasında yarın yapılacak seçimler öncesinde ilk kez bu sert açıklamalarda bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası başkanı Mehmet Arif Parmaksız, Nevşehir’in adeta Korku İmparatorluğuna çevrildiğine dikkat çekti.

Parmaksız, “İş adamlarımıza baskı yapıyorlar. Belediye başkanlığı bu şekilde kullanılır mı?. Kimseyi tehdit etme hakları yok. Daha geçtiğimiz gün Sarraflar Caddesinde esnafı tehdit etmişler. Kimse endişe etmesin. İş adamlarımızın arkasında dimdik Ticaret ve Sanayi Odası var. Yeter Artık. Nevşehir’i Korku İmparatorluğuna çevirdiler. Zengin olmak Nevşehir’de adeta ayıp hale geldi. Ben zenginlerin başkanıyım. 3 bin üyem var ve bu insanlar zengin iş adamları” dedi.

Başbakana Bu Zulmü Anlatacağım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Nevşehir’de son iki üç yıldır yapılan bu zulmü mutlaka anlatacağını belirten Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Arif Parmaksız, “Başbakana ilimizde yapılan bu zulmü anlatacağım. İki üç yıldır Nevşehir’de terör havası estiriyorlar. Ses bantları ve dosyaları var elimde. Bunlara dur demek lazım. Ya bunlara dur diyeceğiz, ya da saadet zinciri sürecek. Derebeylik mi burası?. Ben üyemin gönlündeyim. Ziyaretlerimiz esnasında bir tek üyem, bir tek kişi bana tepki koymadı. Aslında yüzleri ortaya çıktı. Bütün bu zulümleri benim işime de geldi. Bakın geçtiğimiz günlerde Maliye bakanı ilimizde idi. Esnaf gezileri vardı programında. Nevşehir’de ticaret ve sanayi odası seçimleri nedeniyle yaşanan gerginliği hissetti ve esnaf gezilerini iptal etti” açıklamalarında bulundu.

80’e Yakın Seçimde Siyaset Geri Tepti …

Türkiye genelinde şu ana kadar oda ve borsalarda yapılan 80’e yakın seçimde siyasetin desteklediği adayların hep kaybeden taraf olduğuna da sözleri arasında yer veren Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Arif Parmaksız, “Bu seçim sonuçları da gösterdi ki, kimse oyuna müdahale ettirmek istemiyor. Çoğu iş adamı eşine bile kime oy vereceğini söylemiyor. Kendi hür iradesini kullanmak istiyor sandık başında. Genel itibariyle diyorum ki, Keser Döner, Sap Döner”