Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Nevşehir ile Samsun'un doğu, Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Kütahya ve Afyonkarahisar ile Adana ve Mersin'in kuzey çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Nevşehir ile Samsun'un doğu, Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, kuzey, iç ve batı kesimlerde 3 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Çorum, Ordu, Giresun, Trabzon, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Aksaray, Nevşehir ile Samsun'un doğu, Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Yerel su baskını, Ani Sel, Yıldırım, Yağış Anında Kuvvetli Rüzgar, Ulaşımda Aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.

İÇ Anadolu: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin batısı ile Kırıkkale çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam saatlerinde Çankırı, Konya ve Aksaray çevrelerinde, gece saatlerinde Kırıkkale ve Nevşehir ile Kayseri'nin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.