% 74'ü ikinci doz aşılanan Nevşehir'de düşük riskli 'mavi' kategoriye ulaşmaya çok az kaldı. Vatandaş, yetkililerin sesine kulak verirse Nevşehir çok yakında "MAVİ" günlere ulaşabilecek.

30 Temmuz 2021 tarihinde aşı tablosu rengi turuncudan sarı renge dönüşen ilimiz Nevşehir (06 Aralık 2021) itibariyle 2.doz aşıda % 74.2'ye ulaştı. Böylece aşı tablomuzun rengi sarıdan maviye doğru oldukça yaklaştı. Şimdi Hedefimiz %75'i geçerek MAVİ renk olmak. Bu konuda her zaman Nevşehir halkının aşı bilinci ve desteğine teşekkür ediyoruz.

Nevşehir, yüzde 74 aşılama ortalaması ile halihazırda 'orta riskli' olarak ifade edilen sarı kategoride. Şehrin 'düşük risk' olarak ifade edilen mavi kategoriye geçmesi için aşılama oranlarının yüzde 75'e ulaşması gerekiyor.

"MAVİYE ULAŞMAMIZ ÇOK AZ KALDI"

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada; "İlimizde ikinci doz aşı olanların oranı %74 ve Maviye ulaşmamıza çok az kaldı. Nevşehir’e Mavi Yakışır Aşı konusundaki duyarlılıkları için tüm hemşehrilerimize teşekkür ederiz. Sağlıklı yarınlar için bu duyarlılık ile aşılanmaya devam etmeliyiz."

Ha gayret Nevşehir! mavi oluyoruz...