Nevşehir esnaf ve sanatkarlar odaları birlik başkanı İsmail Ördü, TBMM’ne sevk edilen ve kısa zamanda çıkarılması beklenen sicil affıyla birlikte esnaf ve sanatkarın önemli bir sorunundan kurtulacağına değindi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin daha önceki görüşmelerinde sözlerinden biri olan sicil affı konusunun Başbakan Binali Yıldırım’ın da talimatıyla meclis gündemine kadar ulaştırıldığını söyleyen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, sicil affının çıkarılmasıyla esnafın önüne yepyeni ve beyaz bir sayfa açılacağını ifade etti. 
Ördü, “Esnaf ve sanatkarlarımızın en büyük sorunlarından biri de sicil sıkıntısıydı. Bu konuyu Gümrük ve Ticaret Bakanımıza bizzat iletmiştik. Hatta en son düzenlenen başkanlar kurulu toplantımızda da öncelikli konularımız arasındaydı bu konu. Başbakanımızın talimatıyla bu konudaki çalışmalar tamamlandı ve Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edildi. Kredi kartından, kredilerden ya da çek senedinden ötürü sicili bozulmuş bulunan esnaf ve sanatkarımız ortaya konulan kredi ve teşviklerden de bu nedenle yararlanamıyordu. Umarız kısa zamanda bu konuda çözüme kavuşturulacak. Esnaf ve sanatkarımız açısından yeni ve beyaz bir sayfa açılacağını düşünüyorum” dedi.