Kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran adına sahte sosyal medya hesabı açıldı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'ın adı kullanılarak, sosyal medya üzerinden bazı vatandaşlarımız dolandırılmak istendi. Durumu fark eden bazı takipçiler, İl Başkanı Kemikkıran'ı arayarak uyardı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da durumu öğrenince sosyal medya hesaplarından takipçilerini uyardı ve sahte hesap açan kişiler hakkında şikayetçi oldu.

Olayı öğrenen İl Başkanı Kemikkıran, konunun aydınlatılması için şikayetçi olurken, sosyal medya üzerinden de vatandaşları şu sözlerle uyardı; "Adıma açılan bir sahte hesaptan 1.100₺ para dağıtıldığı hakkında mesajlar atılmaktadır. Yasal işlem başlatılmış olup lütfen gelen mesajlara itibar etmeyiz…"dedi.

Kendini İl başkanı olarak tanıtan dolandırıcı, vatandaşları gönderdiği mesajlarla dolandırmaya kalktı.  Açılan hesaptan vatandaşlara kendini AK Parti Konya İl Başkanı olarak tanıtan dolandırıcı, “Selamun aleyküm nasılsın? Sosyal Hizmetler Pandemi nedeniyle 1.100 TL yardım dağıtıyor siz aldınız mı? şeklinde mesajlar yolladı.

'BANKA HESAPLARI BOŞALTILIYOR'

Koronavirüs nedeniyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara 1100 TL ödeme yapılırken, dolandırıcılar bunu fırsat bilip insanları dolandırmaya başladı. Vatandaşların cep telefonlarına pandemi destek yardımından yaralanabileceklerini belirten SMS gönderen dolandırıcılar, destekten yararlanabilmeleri için mesajdaki linke tıklamalarını istiyor. Vatandaşlar linke tıkladıktan sonra telefonun kontrolü dolandırıcılara geçiyor. Başka bir yöntemde de sahte açtıkları hesaplarla vatandaşları dolandırıyorlar.