Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Nevşehir'de düzenlenen toplu açılış ve temel atma merasimleri ile 17 milyon lira yatırım bedelli 4 adet tesisin açılışını gerçekleştirdi ve temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan tesislerin açılışı ve temel atma törenine katılmak üzere ilimiz Nevşehir'e teşrif eden Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu, Valilik, Belediye ve AK Parti Nevşehir İl Başkanlığının ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezine geçti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Temel Atma Merasimi ve Orman Köylerine Sertifika Dağıtımı kapsamında organize edilen program Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi Salonu’nda gerçekleşti.

Toplam yatırım 21 milyonluk 11 tesis projesinin elektronik ortamda açılışının yapıldığı programa Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milletvekili Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, belediye başkanları ve kurum amirleri katıldı.


Eroğlu: Nevşehir’e Toplam yatırım 21 milyon lira maliyetli 11 yatırım müjdesi ile geldik.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu: “Bugün bu güzel Kapadokya diyarı Anadolu’nun ortası, yatırımlar otağı Nevşehir'de sizlerle olmaktan çok mutluyum. Nevşehir her şeyin en güzeline layık. Bizler de bakanlık olarak bu yılı yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Bugün de Nevşehir’e heybemiz dolu müjdelerle geldik. Nevşehir daha önce unutulmuş bir ildi. Burada bir yatırım yoktu. Sayın Cumhurbaşkanım, Nevşehir için ne gerekiyorsa yapın diye talimat verdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan son 15 yılda 5 Milyar TL’lik Büyük Yatırımı Nevşehir ‘imize kazandırabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz.  Projelerimizle Nevşehir’imizi Kapadokya bütünlüğü içerisnde kültür ve tabiat turizmi açısından bütün dünyaya tanıtıyoruz, tanıtacağız. Bu projelerimizi de üniversitemiz, vatandaşımız ve sivil toplum örgütlerimiz ile hep birlikte yapmalıyız” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, toplam 21 milyon TL değerindeki 11 ayrı projenin açılışını Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Milletvekili Murat Göktürk, Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, belediye başkanları ve kurum amirleri ile birlikte yaparak, Orman Köylülerine sertifikalarını ve teşekkür belgelerini dağıttı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 27 Ekim Cuma günü Nevşehir’de düzenlenen toplu temel atma merasimi ile 17 milyon lira yatırım bedelli 4 adet tesisin temelini attı.

Nevşehir’e 17 Milyon TL’lik 4 Tesis
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 10.30’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek Acıgöl Tatlarin Sulaması Yenilemesi ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temelini atıldı.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisinde temelini attı.

Nevşehir’de 6 aileye gelir getirici tür, 7 aileye de Orköy sertifikası ile 3 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verecek olan Prof. Dr. Eroğlu badem, ıhlamur ve ceviz fidanı türlerinden oluşan toplam 2.500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

4.550 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerle 4.550 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 2 ilçe merkezi ile 1 belde taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormancılık projeleri ile Nevşehir’de ağaçlandırma yapılacak ve ormanların bakımı sağlanacak.


Nevşehir’e Son 5 Yılda 316 Milyon TL’lik 31 Müjde
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 6 Eylül 2013 ve 3 Nisan 2016 tarihlerinde Nevşehir’e verdiği 295 milyon TL’lik 20 müjdeye ilave olarak 21 milyon lira yatırım bedeline sahip 11 müjde daha verdi. Böylece son 5 yılda Nevşehirlilere toplam 316 milyon TL’lik 31 müjde vermiş oldu.
Müjdeler arasında sulama şebekesi yenileme, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Göreme Tarihi Milli Parkı’na yürüyüş yolu yapılması ile 2 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

Açılış töreninde konuşan AK Parti TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz,"  Büyüyen Nevşehir Güçlü Türkiye yolunda yeşille doğamız renklenecek, 10 bin dekara 1 milyon fidan dikimiyle geleceğe yatırım yapacağız.Bakanımız Sayın Veysel Eroglu ‘nun Nevşehir ‘imizi ağaçlandırma müjdesi kapsamında öncelikle okullarımız,yol kenarları ağaçlarına kavuşacak.Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Eroglu 2018’i Nevşehir ‘i Ağaçlandırma Yılı olarak ilan etti.  Bugün Orman ve Su İşleri Bakanımız Eroglu ‘nun teşrifleriyle Nevşehir ‘imize 4 Tesis 17 Milyon TL’lik dev yatırımı kazandırıyoruz. Büyüyen Nevşehir Güçlü Türkiye yolunda yeşille doğamız renklenecek, 10 bin dekara 1 milyon fidan dikimiyle geleceğe yatırım yapacağız." dedi.
Açıkgöz, Bugün burada Sayın Bakanımızın teşrifleriyle Doğanın ve medeniyetin buluştuğu Kapadokya 'mız 4 tesise ve 17 Milyon TL'lik yatırıma kavuşuyor. Yeşile saygı,ekonomiye katkı için çalışıyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızdan son 15 yılda 5 Milyar TL’lik Büyük Yatırımı Nevşehir ‘imize kazandırabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Koruma; Acıgöl Öz Deresi ve Kalaba Çardağınözü Deresi Taşkın Koruma tesislerimiz tekrardan hemşerilerimize, Nevşehir 'imize hayırlı olsun. Ormancılık Faaliyetleri ve Projeleri; Acıgöl Tatlarin Sulaması Yenileme; Ürgüp Damsa Çayı Taşkın... Tesislerimiz Nevşehir imize Hayırlı Olsun.
Doğanın ve medeniyetin buluştuğu Kapadokya 'mız 4 tesise ve 17 Milyon TL'lik yatırıma kavuşuyor. Yeşile saygı,ekonomiye katkı için çalışıyoruz.