Nevşehir İYİ Parti’de üçüncü kez bir il başkanı yapıldı. İl Başkanlığına atandığı öğrenilen Uçhisar bir önceki belediye başkanı Ali Karaaslan’ın yönetiminde kimlerin olacağı merak konusu.

Kurucu il başkanı Serkan Canpolat’ın ardından göreve atanan Tuncay Karataş’ın yönetiminin çok büyük oranda yeni yönetimde görev almayacağı belirtiliyor.

Önümüzdeki günlerde genel merkezden yetki belgesini alarak göreve başlayacak olan Ali Karaaslan’ın halen yeni yönetimini oluşturmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Ali KARAASLAN Kimdir ?
1957 yılında Uçhisar Kasabası’nda dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Uçhisar’da tamamladı. Nevşehir Ticaret Lisesi ve Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümlerinden mezun olan Ali Karaaslan, 1976 yılında Ankara’da memuriyet hayatına başladı ve Çalışma Bakanlığı’nda Daire Müdürlüğü görevinde bulundu. 1984-2002 yılları arasında Nevşehir İş ve İşçi Bulma Kurumu’nda çalıştı. Şu anki adı Türkiye İş Kurumu olan kurumda Şef ve Müdür olarak görev yaptıktan sonra, aynı kurumdan 2002 yılında emekli oldu. Emekliliği sonrasında, turizm sektörüne adım attı ve hediyelik eşya, seyahat acenteciliği ve butik otel işletmeciliği alanlarında çalıştı. Uçhisar’da bir konaklama tesisisinin mülk sahibi ve ortağı olup, evli ve iki çocuk babasıdır.

2014 yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden bir dönem Uçhisar Belediye başkanlığı görevini yaptı.