Karavancı Başkan Adayı Yeniden Gündemde

NEVŞEHİR(MHA) 2009 Yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinde Nevşehir Merkeze bağlı Göre kasabasında bağımsız belediye başkanı olan Emekli Polis Hasan Mercan yeniden kasabalının gündeminde.

Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde kendisine kiralık işyeri bulamaması nedeniyle bir Karavanı seçim bürosu olarak kullanan ve bu özel çalışması ile ulusal basınında haber bültenlerine taşıdığı Hasan Mercan’ın belediye başkan adaylığına yeniden kolları sıvaması konusunda çok ciddi bir talebin olduğu gözleniyor.

Bağımsız Belediye Başkan adayı olmasına ve kendisine seçim bürosu için kiralık bir seçim bürosu bile bulamamasına karşın 2009 Yerel Seçimlerinde açıklamaları ve projeleriyle ses getiren Belediye Başkan Adayı Hasan Mercan’ın bu kez Ak Parti den aday gösterilmesi yönünde kasaba halkının yoğun bir baskısı söz konusu.

Edindiğimiz bilgilere göre, Ak Partiden aday gösterilip seçilmesi durumunda 2009 Yılında ortaya koyduğu ve şu ana kadar mevcut belediye başkanının bile kasabada yapamadığı çalışmalara imza atacağı ifade edilen Hasan Mercan’ın öncelikli olarak kasabadaki işsizlik sorununun çözümü adına belediye bünyesinde yeni finans kaynakları oluşturmaya özen göstereceği ifade edilmiyor.

Göre kasabasının yer altı ve yer üstü kaynaklarının değerlendirilmesi ve kasabanın eski yerleşim alanının bir turizm merkezi haline dönüştürülmesi adına ciddi çalışmalarda bulunacağı belirtilen Hasan Mercan’ın 2009 yerel seçimlerinden bugüne dek kasaba halkının sorunlarını bizzat kasabada bulanarak takip etmesi de kendisi için bir avantaj olarak görülüyor.