Nevşehir'de Ülkücü gençler ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’, ‘Ülkücü irade emir bekliyor’ sloganları eşliğinde Kerkük’te Türk kimliğini yok etmek için oynanan oyuna dur deme maksadıyla yürüyüş düzenledi.

Yüzlerce Ülkücü Kerkük İçin Yürüdü...!

Orta Öğretim Teşkilatının düzenlediği ve yaklaşık 250 kişilik bir grupla gerçekleşen yürüyüşe Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Burak Cihat Kormaz, yönetim kurulu üyeleri, ülkü ocakları mensupları, üniversite ve orta öğretim teşkilatlarından öğrenciler katıldı.


Ülkü Ocakları Nevşehir Ortaöğretim Birimi, Liseli Bozkurtlarla beraber ''Kerkük'' için yürüyüş düzenlendi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Burak Cihat Kormaz; "Nejdet Ersan parkından hareket ederek ülkü ocakları il binası önüne gelip ülkücü yemini ederek imanımızı tazeledik. Akabinde basın açıklaması yapan ortaöğretim birim Başkanımız ; Biz ülkücülerin vatan anlayışı Edirne'den Kars' a değil, Avustralya'dan Amerikaya kadardır "Kerkük için anadan, yardan, serden geçmeye hazırız". Dün Türkmen gardaşlarımızın yanındaydık, bugünde yanındayız, yarın da yanında olacağız" dedi.
Korkmaz, Canımız, kanımız, iffetimiz olarak gördüğümüz Kerkük Türk'tür, Türk kalacaktır. Türk milleti Çanakkale'de Anadolu'yu korumak için nasıl bir direniş ortaya koyduysa, Türkmenler de asla yalnız değildir. Nevşehirli Ülkücüleri olarak soydaşlarımızın her daim yanındayız ve savaşmaya hazırız."