Nevşehir Valisi İlhami Aktaş beraberinde AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ile birlikte TÜGVA Nevşehir Şubesini ziyaret ederek vakfın başkanı Hüsamettin Ellialtı ile üyeleri tarafından faaliyetleri hakkında bilgi aldı.​ 

Vakıfa gelen gençlerle bir süre sohbet eden Vali Aktaş, TÜGVA'nın ülke genelinde ve Nevşehir'de önemli eğitim ve kültürel faaliyetler yaptığını bildiğini belirtti.
 Türkiye Gençlik Vakfı'nın gençlik için önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyen Vali Aktaş, vakıf yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

TÜGVA Nevşehir İl Temsilcisi
Hüsamettin Ellialtı da, TÜGVA'nın ülke genelinde ve ilde yaptıkları faaliyetleri, vakıf çalışmaları ve ileriye dönük projeleri hakkında Vali Aktaş’a bilgi verdi.

Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar'da açıklamasında, "Tügva İl Temsilciliğimizi Valimiz Sayın İlhami Aktaş ile birlikte ziyaret edip, genç kardeşlerimizle sohbet ettik, geleceğimiz emin ellerde inşallah..."dedi. “Bizim arzumuz bu ülkenin gençliğinin elinde taşla, molotofla dolaşan değil, kalemle, kitapla dolaşan, düşünen bir gençlik olması. Siz bu gençliğin en güzel örneklerisiniz.” diyen İl Başkanı Yanar, gençlere tavsiyelerde bulundu.
TÜGVA’nın bir dava gençliği olduğuna değinen Yanar, “Öylesine ulvi bir vazifeniz var ki; sizler sadece Türkiye’deki gençleri değil, ümmetin gençlerini ayağa kaldıracak büyük bir misyonun temsilcilerisiniz. Bugün hiç olmadığı kadar bunları gerçekleştirecek imkâna ve özgüvene sahipsiniz. Gençlere at verip meydan vermeyen değil; atı da, meydanı da, dizgini de gençler için seferber eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var. TÜGVA olarak derdiniz, davanız, ufkunuz, gençleri sadece madde planında kurtarmak değil, mana ve ruh planında onları ilmek ilmek işlemek, gençlere sorumluluklar vererek, genç kardeşlerimizin önlerini açmaktır. İşte o zaman Türkiye Gençlik Vakfımız kökü mazide, ufku atide boy veren, hakkı ve adaleti dünyaya yayacak nice nesiller yetiştirecektir.” ifadelerini kullandı.

TÜGVA Nevşehir İl Temsilcisi Hüsamettin Ellialtı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bugün Tügva Nevşehir olarak Valimiz Sn. İlhami AKTAŞ ve Ak Parti Nevşehir İl Başkanımız Sn.Mustafa Rauf Yanar 'ı vakfımızda ağırlama mutluluğu yaşadık. Ziyaretleri ve gençlerimizle yaptıkları ilham verici ve bir o kadar da keyifli sohbetleri için şehrimizin bu iki büyük değerine şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Devletin şefkatli eli, Reisimizin Nevşehir'deki temsilcisi ve yeni nesil gençlik vakfının bir arada olduğu bu kare sanırım her şeyi anlatmaya yetiyor" dedi.