Nevşehir Gençlik Merkezi çalışanları çocukların resim yapabilmeleri için tamamen geri dönüşüm malzemelerini kullanarak el yapımı mat görünümlü yuvarlak tabaklar ortaya çıkardılar. Yaptıkları bu tabakları su, boya, fırça gibi resim çalışmasında kullanılacak malzemelerle birlikte Nevşehir Gülbahçe parkında stant kurarak çocukların ilgisine sundular.

Sadece çocukların değil diğer vatandaşların da dikkatini çeken bu resim çalışması, oldukça ilgi gördü.  Çocukların resim yapmak için adeta sıraya girerek bekledikleri gözden kaçmadı. Koronavirüs önlemleri kapsamında maske, dezenfektan, eldiven bulundurulmasına  özen gösterildiği bu etkinlikte çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.  Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir  ve Nevşehir Gençlik Merkezi Müdürü Duygu Yüzer'de etkinliğe katılım göstererek  çocukların yaptığı resim çalışmalarını izleyip onlarla sohbet ettiler.

Nevşehir Gençlik Merkezi çalışanları bu tür sanatsal faaliyetleri sıkça yapacaklarını özellikle geri dönüşüm malzemelerini değerlendirip daha çok el yapımı ürünleri ortaya koymaya devam edeceklerini, tüm gençleri  Nevşehir  Gençlik Merkezinde daha çok görmek istediklerini bu faaliyetlerde gönüllü olarak katılmalarını söylediler.