Toplantıya; Nevşehir Vali Yardımcısı Ali Murat KAYHAN, İlçe Kaymakamları, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürol ÇETİN, Kamu Kurumu  Amirleri, Sivil Toplum Temsilcileri, İl Müdürlüğü Şube Müdürleri  ve personeller katıldı.

 

İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Gürol ÇETİN, yaptığı açılış konuşmasında; kuraklık çeşitlerinden, kuraklıkla ilgili mücadele yöntemlerinden ve yapılan faaliyetler hakkında  bilgi verdi.

 

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Recep EROĞLU, tarafından İl Müdürlüğümüzde geçmiş yıllarda meydana gelen tabii afetler, tabii afetler sonrası yapılan çalışmalar, geçmiş yıllara ait tutulan istatistik verileri ve Bakanlığımızın diğer çalışmaları hakkında bir sunum yapıldı.

 

Bilgilendirme sunumunun ardından, TEMA Başkanı, Orhan ÇALIK, Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ ve Orman İşletme Müdürü Aykut SATIRLI, kuraklık hakkında  kurum kuruluş ve başkanlıklarının görüş ve önerilerini ifade ettiler.

 

Ziraat Odası Başkanı Mustafa EKİZ yaptığı konuşmada, İlimizde yapılan  barajlardan tarımsal sulama amacıyla basınçlı sulama sistemlerinin devreye sokularak azami ölçüde tasarruflu bir şekilde kullanılmasının önemine değindi.

 

Orman İşletme Müdürü Aykut SATIRLI yaptığı konuşmada, Orman İşletme Müdürlüğü çalışmalarından bahsederek, İl genelinde değişik yerleşim bölgelerinde oluşturulması planlanan Bal Ormanı hakkında bilgi vererek  2013 yılında Nevşehir’ in  ORKÖY kredisinden yararlanabileceği müjdesini verdi.

 

Toplantı sonunda Nevşehir Vali Yardımcısı Sayın Ali Murat KAYHAN tarafından kuraklık mücadelesi ile ilgili bir değerlendirme yaparak, kuraklık çalışmalarında  emeği geçen bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

 

Ayrıca, Tarımsal Kuraklıkla Mücadele amacıyla düzenlenen toplantıda konuşulan ve tavsiye edilen konular bir rapor haline getirilerek Bakanlığımıza sunulacaktır.