Türkiye’nin ilk sıcak hava balon üreticisi Pasha Balloons tarafından bu sene '3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kapadokya Balon Festivali' gala yemeği ile sona erdi.

Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesinde 21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye’nin en kapsamlı ve ilk festivali, 3.Uluslararası Sıcak Hava Balon Festivalinin kapanış programını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ve protokol üyeleri gerçekleştirdi.

Bakan Karaismailoğlu, peribacaları, sıcak hava balonları ve vadileriyle ünlü Kapadokya’da yapılan bu tür organizasyonların Türkiye ve Bölge turizmine ciddi katkı sağladığını belirterek, festivalin son gününde balon turuna katıldı.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda balon pilotlarının katılımında farklı figürlü balonlar eşliğinde renkli görüntülere sahne olan festival konuklarından tam not aldı.  Balonları izlemek için Kapadokya bölgesine gelen yerli ve yabancı turistler bol bol fotoğraf çektirdi, balon görüntülerini sosyal medyadan paylaştılar.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, bu sene '3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kapadokya Balon Festivali' gala yemeği ile sona erdi. Festivale emeği geçen kişi ve kurumlara plaketleri Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı tarafından takdim edildi.

Kapadokya'nın tanıtımı kapsamında böylesine önemli ve büyük bir organizasyona imza atan Pasha Balloons sahibi Halis Aydoğan ve ekibini tebrik ediyoruz.