Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü şerefine, Kapadokya'da Kırgızistan Devlet Bayrağı'nı balonla dalgalandırmak için tören düzenlendi.

Tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle tanınan turizm merkezi Nevşehir Kapadokya'da, turistlerin manzarayı gökyüzünden izlemelerine imkan sunan sıcak hava balonlarının sepetlerine uçuş öncesi Kırgızistan bayrakları asıldı.

Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği'nden edinilen bilgilere göre; Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliye, Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü ve beraberindeki heyetin birlikte uçuş gerçekleştirdiği balonlarda Kırgızistan'ın bağımsızlık günü Kapadokya semalarında kutlandı. 

Kapadokya'da Kırgızistan Cumhuriyeti'nin Bağımsızlık Günü şerefine, Kırgızistan Devlet Bayrağının 800 metre yüksekliğe kaldırıldığı balonun üzerine çekilmesi ve Devlet bayrağının çekilmesi için tören düzenlendi.

Kırgızistan ve Türkiye bayrakları tarihi Uçhisar Kalesi'ne (Uçhisar Kale) yerleştirildi. Ayrıca Uçhisar kalesine İli Dost Ülke liderleri S.N. Japarova ve R.T. Erdoğan'ın fotoğrafları yansıtıldı.