Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden, yeraltı kentleri, peribacaları ile ünlü Kapadokya bölgesinde hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Kapadokya bu hafta sonuda muhteşem manzaraları ile mistik atmosferinde stres atmak ve dinlenmek isteyen tatilcileri ağırladı.

Nevşehir Kapadokya bölgesinde özellikle hafta sonu yaşanan trafik yoğunluğu sürücüleri çileden çıkardı. 

Göreme, Uçhisar, Ortahisar ve Ürgüp ile Balonlar yine ilgi odağıydı

Nevşehir'in özellikle Avanos ve Ürgüp ilçeleriyle, Göreme, Uçhisar ve Ortahisar beldelerinde hafta sonu yerli turist yoğunluğu yaşandı. Çevre il ve ilçelerin yanı sıra Türkiye'nin farklı illerinden gelen ziyaretçiler Kapadokya Vadileriyle Panoramik seyir noktalarında unutulmaz bir gün geçirdiler.

Hafta sonu tatilcileri vakitlerini Kapadokya bölgesinde geçirdi.

Öte yandan Nevşehir’in Ürgüp ilçesi sınırlarında kalan Panoramik seyir noktası hafta içerisinde olduğu gibi hafta sonları da bölgeyi keşfetmeye gelenlerin akınına uğradı. Hafta sonunu Kapadokya'da geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistler Kapadokya'nın sembolü peri bacalarının bulunduğu üç güzellerde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’in en önemli turistik uğrak alanlarından biri olan Panoramik seyir noktasının hafta sonunda da yurdun değişik yörelerinden bölgeye gelen çok sayıda misafiri vardı. Bölgenin doğal yeryüzü oluşumu peribacalarına hayran kalan, teleskoplarla peribacalarıyla süslenmiş vadileri daha yakından görme fırsatı elde eden yerli ve yabancı turistlerin her geçen yıl bu alana daha fazla ilgi gösterdikleri gözleniyor. Ürgüp yolu üzerinde bulunması itibariyle bölgenin önemli turistik uğrak alanlarından biri olan Panoramik seyir noktasını ziyaret edenlerin çok büyük bölümünün günün anısına fotoğraf çektirerek bu geziyi ölümsüzleştirdikleri de gözden kaçmıyor. 

Ürgüp'te en meşhur Peri Bacaları Üç Güzeller ve sonrasında Asmalı Konak gezisi, Düşler Vadisi'nin tamamının izlenmesi ve manzara keyfi ile hafta sonu iki günü dolu dolu geçirmek isteyen vatandaşlar Kapadokya'yı tercih ediyor.

Sabah erken saatlerde gökyüzünden güneşin doğuşunu, sıcak hava balonu ile şenlenen gökyüzü ve eşsiz manzarayı seyreden tatilciler, Öğle saatlerinden itibaren bölgedeki ilginç yeryüzü şekillerini ve tarihi mekanları ziyaret ediyor.