Kapadokya, Dubai’de düzenlenen Orta Doğu'nun en büyük seyahat ve turizm fuarı "Arabian Travel Market Turizm Fuarı"nda yerini aldı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde; KAPHİB koordinasyonunda, Ahiler Kalkınma Ajansı, Kapadokya Alan Başkanlığı, Nevşehir yerel yönetimlerinden Belediyeler, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Nevşehir Ticaret Borsası, Ürgüp Ticaret Odası, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, THY Nevşehir Satış Müdürlüğü, KAPTİD, TÜRSAB, Nevşehir Rehberler Odası (NERO) ve sektör temsilcileri tarafından alınan ortak karar sonucunda, organize edilen "Arabian Travel Market Turizm Fuarı"nda Kapadokya standına katılımcılardan yoğun ilgi gördüğü belirtildi.

Standı ziyaret eden katılımcılara Kapadokya hakkında bilgiler verildi ve maket balondan tanıtım materyalleri dağıtıldı. 

9-12 Mayıs 2022 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) en büyük kenti Dubai'de düzenlenen "ARABIAN TRAVEL MARKET" fuarına ilimiz Nevşehir'i temsilen Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Nar Belediye Başkanı Süleyman Özcellik ve sektör temsilcisi rehber Mehmet Büyükata katılım sağladı. 

9 Mayıs tarihinde başlayan ve 12 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan fuarda Nevşehir Kapadokya bölgesi’nin tarihi ve doğal güzellikleri ile turizm potansiyeli ve konaklama ile ulaşım imkanları hakkında ziyaretçilere bilgi verildi.

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü; "Arabian Travel Market Turizm Fuarı"nda Kapadokya standımıza çok yoğun bir ilgi var, insanlar Kapadokya’yı çok seviyorlar, Peribacaları, yeraltı kentleri, özellikle jeolojik yapısıyla kendine munhasır butik otelleri ve sıcak hava balon gezilerine hayranlar. Umuyorum ki bu çabalarımız sonuç verecektir. Bu bakımdan bölge adına Dubai'de düzenlenen  Orta Doğu'nun en büyük seyahat ve turizm fuarında bulunmaktan son derece mutlu olduk.” dedi.

Nar Belediye Başkanı Süleyman Özçelik'te, “Kapadokyamız’ı en güzel şekilde tanıtmak için Dubai’de bulunuyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.