Yılbaşı tatiline sayılı günler kala tatil rezervasyonları da hareketlendi. Bu yıl 1 Ocak'ın perşembe gününe denk gelmesi nedeniyle tatilciler 4 gecelik tur programlarına yoğun talep gösteriyor. Yılbaşı paketi satışlarının yurtdışında yüzde 85'ini, yurtiçinde de yüzde 70'ini tamamlayan tur operatörleri, geçen yıla oranla talepte yüzde 50 artış olduğunu belirtiyor. Yılbaşı için tatil tercihleri arasında ilk sırayı Roma alırken bunu Milano, Prag, Barselona, Dubai, Paris, Amsterdam ve Moskova turları takip ediyor. Yurtiçinde ise tatilcilerin gözdesi Kapadokya ve kayak beldeleri. Toplam 150 bin kişinin tatile çıkacağı öngörülen 4 günlük yılbaşı tatili, turizmciye 150 milyon TL kazandıracak. 

500 BİN KİŞİ GELİYOR 

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yılbaşında tatile çıkacakların sayısında geçen yıla oranla yüzde 30 artış beklediklerini söyledi. Ulusoy, "Bu yılbaşında tatile çıkacak kişi sayısının 150 bin civarında olmasını bekliyoruz. Bunun 30-35 bininin ise tatilini yurtdışında geçireceğini düşünüyoruz" dedi. Yılbaşı tatilini geçirmek için Türkiye'ye gelecek turist sayısında da artış beklediklerini vurgulayan Ulusoy, "Bu yıl aralıkta ülkemizi 1 milyon 550 bin kişinin ziyaret edeceğini öngörüyoruz. Bunun 500 bin kadarının Noel tatilinin bir kısmını ve yılbaşını geçirmek için Türkiye'ye geleceğini düşünüyoruz" diye konuştu. Yabancıların yılbaşı tatili için tercih ettiği ilk destinasyonun İstanbul olduğunu vurgulayan Ulusoy, Antalya, Kapadokya ve kayak merkezlerinin de yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. 

YURTDIŞINDA TEK ŞEHİRLİ TURLAR GÖZDE
Joly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, yılbaşı satışlarından çok memnun olduklarını söyledi. Her yılın bir öncekini katladığını vurgulayan Erkan, "Geçen yıla oranla yılbaşı paket tur satışlarında yüzde 60 büyüdük" dedi. Bu yıl özellikle yurtdışında tek şehir ağırlıklı programların ön planda olduğunu vurgulayan Erkan, "3 gece 4 günlük olan bu turlarda Roma, Barcelona, Prag, Madrid ve Dubai en çok ilgi gören destinasyonlar arasında. Fiyatlar ise 269 ile 599 euro arasında değişiyor" diye konuştu.

İSTANBUL YILBAŞINDA ÖNE ÇIKIYOR
Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, İstanbul'un Roma, Paris, Londra gibi yılbaşı için dünya çapındaki popüler şehirlerin arasına girdiğini söyledi. Onaran, "İstanbul'da ciddi bir hazırlık yapılıyor. Sokak eğlenceleri, özel etkinlikler... Bir turist Roma'da Londra'da bulabildiğinin daha fazlasını İstanbul'da buluyor" dedi. Paket satışları hakkında da bilgi veren Onaran, şunları anlattı: "Geçen yılın yüzde 30 üzerinde gidiyoruz. Yurtdışında yüzde 90, yurtiçinde yüzde 70'ini tamamladık."

SANATÇILI PROGRAMLAR REVAÇTA
ETS Tur Yurtiçi Turlar Direktörü Suat Özbek, yılbaşı satışlarının çok iyi gittiğini belirterek geçen yıla oranla yüzde 50 artış yaşadıklarını söyledi. Yurtiçi otellerde minimum 2 gecelik konaklamalı turların ilgi gördüğünü aktaran Özbek, "Gecelik kişi başı 150'den 450 TL'ye kadar alternatifler var. Uludağ, Sapanca, Abant, Kartalkaya ve Afyon gibi sanatçılı tesisler büyük ilgi görüyor" dedi. Bu yıl Kıbrıs'a da büyük ilgi olduğunu aktaran Özbek, "Sanatçılı programlar ön planda" diye konuştu.

DÖVİZDEKİ ARTIŞA RAĞMEN İYİ GİDİYOR
Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, dövizdeki artış ve son dönemde yaratılmaya çalışılan belirsizlik ortamına rağmen satışların iyi gittiğini söyledi. Çilsal, "Bunca olumsuzluğa rağmen satışlarımız 2014 ile aynı oranda gidiyor" dedi. Yurtiçi satışlarının yüzde 75'ini tamamladıklarını aktaran Çilsal, termal ve kayak bölgelerinin ön planda olduğunu ifade etti. Çilsal, "Yurtdışında ise yüzde 90'ını tamamladık. İtalya her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok rağbet gören ülke oldu" şeklinde konuştu.




Sabah