İsrail tarafından Gazze’de ki hastaneye yönelik gerçekleştirilen hain saldırı nedeniyle Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 3 günlük yas ilan edildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları yüreğimizde hissediyoruz. Çoğu çocuk ve masum sivillerden oluşan binlerce şehidimize duyduğumuz saygının bir gereği olarak ülkemizde 3 günlük millî yas ilan edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Gündüz saatlerinde AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze’nin merkezindeki Baptist Hastanesi’ne düzenlenen hava saldırısında 471 kişinin vefat etmesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edileceğini duyurmuştu.

Böylece Türkiye'nin Filistin hassasiyeti tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiş olacak.

Milli Yas Nasıl Tutulur?

Milli yas ilan edilen bir ülkede, bayraklar yarıya indirilir. Ülke genelinde yas törenleri düzenlenebilir. Ayrıca, eğlence ve gösteriler yasaklanabilir.

Milli Yas İlan Edilince Ne Olur?

Milli yas ilan edildiğinde, devlet kurumları ve özel sektör işletmeleri, yas törenlerine katılmak için gerekli izinleri verebilir. Ayrıca, devlet ve özel sektör çalışanları, yas törenlerine katılmak için izinli sayılır.