Nevşehir'in spordan sanata Tıptan bürokrasiye pek çok dalda yetiştirdiği önemli değerler bulunmaktadır. İşte bugünki FİB Haber Değerlerimiz bölümünü konuğu Türkiye'nin önemli Üroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Göğüş'ü gelin birlikte tanıyalım;

Prof. Dr. Orhan Göğüş hayatını şu sözlerle ifade ediyor; "1 Mart 1938 tarihinde Nevşehir'de 6 kardeşin en küçüğü olarak doğdum. İlkokulu İstanbul'da, ortaokulu Mersin'de sonra Ankara Tıp Fakültesinde 1962 yılında bitirdim. 

1962 -1966 arasında Ankara tıp fakültesi üroloji kliniğinde üroloji ihtisasına başladın. 1966 yılında üroloji lisansını tamamladıktan sonra 67 ile 69 yılları arasında Amerika'da hastanede çalıştım. Sonra yeniden Ankara'ya geldim ve 1971 yılın Doçent, 1977 de de profosör oldum. 2005 yılında emekli olduktan sonrada Ufuk Üniversitesine başladım. Bütün ömrümü üroloji içinde geçirdim. 

9-10 yaşına kadar Nevşehir'de kaldığım için Anadolu kültürünün etkisiyle büyüdüm. Ben küçükken Nevşehir'in nüfusu 17 bin kişi idi.

Nevşehir sokaklarında sadece ismimiz kaldı. Eşim Eczacı. 2 oğlum var. Büyük olan Doktor, küçük oğlum ise İstanbul'da bir holdingin CEO'luğunu yapıyor."