Tarım ve Orman Bakanlığında staj yapan üniversite öğrencilerinin işlemleri Cumhurbaşkanlığı Ulusal Staj Programı kapsamında Kariyer Kapısı Sistemi üzerinden yürütülmekte olup staj başvuruları e-Devlet üzerinden alınmakta. 

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından e-posta yolu ile üniversite öğrencilerinin 2023 yılı staj başvurularının 18 Ekim 2022 ile 18 Ocak 2023 tarihleri arasında https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden kabul edilecektir. 

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı tarafından duyurusu yapılan Sayın Cumhurbaşkanımızın “e-insan” tanıtım töreninde açıkladığı üzere, 2023 yılı “Ulusal Staj Programı” öğrenci başvuruları 18.10.2022 tarihinde başlamış olup 18.01.2023 tarihine kadar devam edecektir.
Pilot uygulaması 2020 yılında başlatılan Bakanlığımıza bağlı, ilgili, ilişkili kurum ve kuruluşlarımızın ve diğer kurumların desteği ile başarıyla sürdürülen ve OECD tarafından üye ülkelere 2 kez örnek gösterilen program aracılığıyla 160 binden fazla öğrencimize staj imkânı sağlanmıştır. 
Bu kapsamda; öğrenci başvurularının ilgili tarihler arasında https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden kabul edilecektir” denildi.