Avanos ilçesinde kadınların bir araya gelerek açtıkları, Avanos Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, "Kadınlarımızı her alanda olduğu gibi bu tür çalışmalarda da yanlarında olmaya devam ediyoruz" dedi.

Avanos Kadın Girişimciler Kooperatifi üyeleri Vali Becel'i kapıda karşılıyarak çalışmaları hakında bilgi verdiler.

Kooperatif üyesi Sevgül Başkan yaptığı açıklamada, 7 kadın bir araya gelerek kurduğumuz bu Kooperatif başta siz Sayın Valim olmak üzere, Avanos Kaymakamımız Sayın Olgun Öner ve Avanos Belediye Başkanımız Sayın Celal Alper İbaş'a teşekkür ederiz. Çalışmalarımızdan kazandığımız paraları öncelikle üniversite okuyan öğrencilerimiz için kullanacağız. Tamamı kendi üretimimiz olan ev yemekleri ayrıca Avanoslu kadınların evden çalışarak hazırladıkları ürünlerı de bu yerde halka uygun fiyatlarla satışa sunacağız" dedi.

Yaptığı çalışmaları için Kooperatif üyelerini tebrik eden Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel'de; "Diğer ilçelerimiz de var olan kadın Kooperatiflerinin yanı sıra Avanos ilçemizde böyle bir girişimin olması beni ziyadesiyle mutlu ediyor. Mevcut yerinizden sizi Belediyenin mülkiyetinde olan yere taşıyacağız. Belediye Başkanımız Celal Alper İbaş, söz konusu yeri sizlere tahsis etmeye söz verdi. Turistik ilçemiz Avanos'a herşeyin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." ifadelerinde bulundu.

Haber/Foto: Metin Yıldırım