Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilinci oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için ilan edilen '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü nedeniyle Gülşehir ilçesinde bir etkinlik düzenlendi.

Gülşehir İlçe Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından düzenlenen yürüyüşe, Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nimet Gök, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Çevik, İlçe Müftüsü Talat İlbahar, Gülşehir Gençlik Spor İlçe Müdürü Fatma Yıldız Yaman, Belediye personelleri ile öğrenciler katıldı.

Sağlık için 10 bin adım attılar...

Sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılan Gülşehir Belediye Başkanı Fatih Çiftci, Bizler de kampanyayı destekliyoruz ve asıl amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi.

Nerede hareket var orada bereket var diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Çiftci, “Gülşehir Belediyesi olarak özellikle sağlıklı nesiller için '10 Mayıs Dünya Sağlık İçin Hareket Et Günü' organizasyonunda bize destek veren il sağlık müdürlüğümüze, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, milli eğitim müdürlüğümüze ve katılım gösteren gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca, vücut sağlığınızı korumak adına herkesi güzel ilçemizin vadilerinde açık ve bol oksijenli havada spor  yapmaya davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.