Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığı tarihinde bir ilke imza atacaktı. 29 Ekim Salı günü Saat 14.00’da Borsa kavşağından başlayarak Valilik önünde tamamlanacak olan Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecekti.

Söz konusu yürüyüşle ilgili olarak CHP İl Başkanlığı 21 Ekim 2019 tarihinde Valiliğe gerekli izin için başvuruda bulundu. 23 Ekim 2019 günü Valilik tarafından gönderilen yazıda izin istenilen yürüyüşün yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmadığı belirtilerek yürüyüşe ve akabindeki çelenk sunumu programına izin verildi.

Ancak, 25 Ekim 2019 tarihinde gönderilen ikinci bir yazıda ise söz konusu yürüyüşün tören ve kutlamalar yönetmeliğinin 2. Maddesinin 5. Fıkrası gereğince yapılamayacağı, çelenk sunumu programının yapılabileceği belirtildi.

CHP İl Başkanlığı yürüyüşte cadde boyunca esnaflara bayrak dağıtımı yapacak aynı zamanda yürüyüş esnasında slogan atılmamasını sağlayacaktı. İl Başkanlığı pankart ve dövizlere yer verilmeyeceği yürüyüşte sadece Türk bayrakları ile partililerin ve halkın yürüyüşüne katılımına izin verecekti.