Nevşehir'de üç aylara sayılı günler kala sorulan en önemli sorulardan biri de Külliye ve Kurşunlu camileri Ramazan ayına yetiştir mi? sorusu. 

Göre yolu üzerinde bulunan, aylarca atıl kaldıktan sonra geçtiğimiz aylarda Nevşehir İl müftülüğünün girişimleriyle ismi açıklanmayan hayırsever bir aile tarafından yeniden inşa çalışmaları başlatıldığı belirtilen Külliye Camiinde çalışmalar sürüyor. Ancak ramazan ayına bu cami yetişir mi sorusuna şimdilik kimsenin net bir cevap verebildiği yok. Çünkü daha önce bir çok defa sözler verilmesine rağmen cami ibadete açılamıştı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde konuyu gündeme getirmiş ve külliye camiinin ilk aşamada ibadethane bölümünün hizmete kazandırılacağını, diğer bölümlerinin ise ilerleyen zamanlarda hizmete kazandırılmasının planlandığını dile getirmiştik.  

Öte yandan Nevşehir'in 3 yıldır içerisinden bir türlü çıkamadığı Kurşunlu Cami sorunu da ramazan ayında da sürecek gibi görünüyor.  

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran konuya ilişkin açıklamalarında Camiinin yeniden ibadete kazandırılması yönünde girişimleri bulunduğunu, camiinin Şadırvan ve abdesthane bölümlerindeki çökme sıkıntısının henüz tam olarak çözüme kavuşturulamadığını belirtmişti.  

Camiinin ramazan ayına yetişip yetişmeyeceği konusundaki sorumuza ise Başkan Savran, oldukça temkinli bir cevap vererek bu konuda bir süre veremeyeceklerini belirtmişti.  

Bütün bu gelişmelere bakıldığında Nevşehir üç aylar sürecinde yine en merkezi cami olarak Alibey camiinde önemli gün ve geceleri idrak edecek.