Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç göreve gelir gelmez Kaymaklı Yeraltı Şehri’nin gelirinden pay almak için DÖSİMM’e dava açmış ve kazanmıştı. 

Başkan Çekiç’in davası neticesinde, 2014 yılından beri süregelen ve Kaymaklı yeraltı şehrinin "ören yeri" olarak gösterilmesi nedeniyle verilmeyen yeraltı şehri giriş ücreti payları, 1 yıl süren hukuk mücadelesinin ardından yeniden doğal müze statüsüne kavuştu. Bu gelişmenin ardından Kaymaklı Belediyesi, yeraltı şehrinden doğan 6 yıllık haklarına yeniden kavuşmuş oldu. 

Tarihi karar şimdi bölgede diğer belediyelere örnek oldu. Avanos, Derinkuyu, Özkonak Belediyesi gibi bir çok yönetim haklarını almaya başladı.

Haber kaynaklarından alınan bilgilere göre Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç’i bizzat arayarak davanın öncüsü olup yol açtığı için teşekkürlerini ilettiği öğrenildi. Turizmin gelirinin yerel yönetimler aracılığı ile yine turizme aktarılacak olması ise bölgenin turizm kalitesini artıracağı ise bölge vatandaşlarını sevindiriyor.