Çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülkeyiz  

İlim Yayma Cemiyeti Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarken, "Ülkedeki ve dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Bugün aslında üç bayramı bir arada yaşıyoruz. Birincisi Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluş yıldönümü, ikincisi Hakimiyet-i Milliye yani Ulusal egemenlik Bayramı, üçüncüsü ise çocuk bayramıdır. Dünyada çocuklara bayram hediye eden ilk ve tek ülkeyiz. Çocuklar geleceğimizdir, yarınınızdır, geleceğimizin teminatıdır. Çocuklar bir milletin paha biçilmez değeridir. Onlara yapılan her türlü yatırım milletin kendine yaptığı yatırımdır" ifadelerinde bulundu.  

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun 

Hak-İş Nevşehir İl Başkanı M. Fatih Mutlu 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

İl Başkanı M. Fatih Mutlu, "Tarihimizde millet olarak hep çetin mücadeleler içinde yer aldık. Bu toprakları vatan yapmak, işgal sultasının kökünü kazımak, emperyalizmin azgın şiddetini geri püskürtmek hiç kolay olmadı. 7’den 70’e Türk milleti Kurtuluş Savaş’ında, Çanakkale Savaşları’nda ve daha nice savaşlarda cesareti ile yedi düvele meydan okudu, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgalcileri yurdumuzdan temizledi. Öyle badireler atlattık ki, öyle isimsiz kahramanlarımız var ki, Bu milletin evlatları kâh delik ayakkabıyla, kâh çıplak ayakla, kâh yırtık elbiselerle, kâh sadece üzüm hoşafı içerek, kuru ekmek yiyerek savaştı. Erzak ve cephane taşıyan çocuklar, nineler, cepheye gidip savaşan yiğit kadınlar milli mücadeleyi daha da destansı yaptı. Ecdadımız ”mukadderat böyleymiş” demedi. Bu milletin bağımsızlığına düşkün, cesareti ile dağları bile titreten evlatları kara, tipiye, yokluğa, yoksulluğa aldırmadı, aydınlık günleri tahayyül ederek, bağımsızlığımızı kazanmak için onurluca, tüm benliğiyle, ruhuyla mücadele etti. Bu vesileyle TBMM’nin açılışının yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatanı bizlere kazandıran aziz şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun" dedi. 

Tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun  

Karapınar Belediye Başkanı Yasin Güneş, TBMM'nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.  

Başkan Güneş, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Kahraman ecdadımızın söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyerek hiçbir engel tanımadan, milli egemenliğe giden yolda yaktıkları meşalenin ateşi hala aynı gücüyle yanmaya devam ediyor. 23 Nisan, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır. Bir kez daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, tüm çocuklarımıza ve milletimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanları olmak üzere, gelmiş geçmiş bütün şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum" diye konuştu.  

Başkan Gülmez'den 23 Nisan kutlaması  

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kamil Gülmez, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladı. 

Gülmez, "23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığının tüm dünyaya haykırıldığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Bu vesileyle; Yüzlerinde gülücüklerin, kalplerinde sevgi ve umut çiçeklerinin hiç solmamasını temenni ettiğimiz, bunun için büyük gayret sarf ettiğimiz bütün çocuklarımızın ve Türk ulusunun "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutluyorum. Başta Büyük Önder Atatürk olmak üzere, ilk meclisin kurucu üyelerini, ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği uğrunda canlarını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" dedi.  

23 Nisan'ı en içten duygularımla kutluyorum  

Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutladığı mesajında; "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir gururla kutluyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; Kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve hedefimizdir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyorum" ifadelerinde bulundu.  

Coşkumuz her zaman taze  

Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir şekilde kutluyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele'de emeği geçen bütün ecdadımızı rahmetle anıyor, tüm çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" dedi.  

23 Nisan’da çocuklarımızın yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretelim 

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdulgani Altınışık, bu toprakların insanlarının tebaa olmaktan ulus olmaya geçtiğinin tescillenmesinin yıldönümü olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Meclis'inin kurulmasının yıldönümünü kutladıklarını belirtirken, dünyada çocuklara bayram adamış tek ulus olmanın kıvancını yaşamanın mutluluğu içerisinde bulunduklarını söyledi.  

Altınışık, "Ulusun onurunu ve özgürlüğünü korumak için Büyük Önder Atatürk'ün Anadolu'da yaktığı bağımsızlık ışığı, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla tüm yurdu aydınlatmıştır. Atatürk’ün önderliğinde bir yandan Kurtuluş Savaşı’nı yürütürken, öte yandan Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğin vücut bulduğu, demokratik rejimimizin temel kurumu olmuştur. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar” sözleri ışığında, tüm çocuklarımızın öncelikle eğitim ve sağlık hakkından eşit koşullarda yararlandığı, her türlü istismar ve baskıdan uzak gelişimlerini sağlayabildikleri bir ülke hepimizin ortak özlemi olmalıdır. Bu duygular ve düşüncelerle yaşanan olumsuzluklara rağmen, aydınlık geleceğimizin güneşi ve güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz" dedi.  

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden tük ülkeyiz  

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, "Dünyada tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdumuzda olduğu gibi yurtdışındaki temsilciliklerimizde ve okullarımızda çeşitli etkinliklerle dünya çocuklarının da katılımıyla kutlanmaktadır. Bu kutlamalar barış ve kardeşlik gibi değerlerin paylaşılmasına, farklı kültürlerin buluşup kaynaşmasına böylece dünyanın daha güvenli ve huzurlu bir yer haline gelmesine vesile olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, bugünü anlamlandıran ve geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyor, bayramın dünyanın tüm çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.  

Bu bayramın dünyada eşi, benzeri yok  

Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında; "İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen ve dünyadaki yegâne çocuk bayramı olan bu bayram; aziz vatanımızı her alanda en ileriye taşımak için yılmadan, büyük bir azim ve kararlılıkla çalışmamıza ve kenetlenmemize vesiledir. Geleceğimizin umudu sevgili çocuklar, kahraman bir milletin evlatları olarak sizler ülkemizin yarınlarısınız. Sadece Türk milletinin ve devletinin değil dünyanın geleceği için dünya çocukları ile el ele vererek sevgi, barış ve kardeşlik tohumları ekeceğinize inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyor; çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, sevgiyle kucaklıyorum" şeklinde konuştu.  

Başkan Çiftci'den 23 Nisan kutlaması  

Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladığımız, 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihini değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Çocuklarımızın ulusal bağımsızlığın teminatı olduğunu her fırsatta dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın hiçbir ülkesinde yapılmayanı yaparak, Millet Meclisinin açıldığı günü çocuklarımıza bayram olarak armağan etmiştir. Sevgili çocuklar sizlere düşen görev Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için yetişmiş insan gücüne katılmak. Çünkü günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç yetişmiş insan gücüdür. Bize düşen görev ise çocuklarımızı bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı vatan ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir. 

Bu vesileyle yarınlarımızın güvencesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutlarım" açıklamasında bulundu.  

Geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımızın bayramı kutlu olsun  

Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Musa Şevik, "Milli Bağımsızlığımızın, Demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin öncüsü ve güvencesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının Yıldönümünü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.Dileğimiz, tüm dünya çocuklarının sevgi, barış ve huzur içinde, kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurucu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını kutluyor, sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.  

Çocuklar bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizdir 

Gülşehir Belediye Başkanı Av. Fatih Çiftçi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu Atatürk İlköğretim Okulu 4.sınıfı öğrencisi Çınar Efe Arısoy’a devretti. 

Temsili başkan ile ilçenin sorunları ve yapılan ya da yapılması planlanan çalışmalar üzerine sohbette eden Gülşehir Belediye Başkanı Çiftçi, "Çocuklar bizim bugünümüz, yarınımız ve geleceğimizdir. Tüm çocuklarımızın bu son derece özel ve anlamlı günlerini kutluyorum" dedi.  

Çiftçi günün anısına temsili başkana hediye takdiminde de bulundu.  

23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlu olsun 

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle basın açıklaması yaptı. 

 Çetin, “Milli egemenliğimizin tecelligâhı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bundan bir asır önce, vatanın bağımsızlığı, milletin bekası için gözünü karartıp işgal kuvvetlerinin karşısına dikilen kahraman ecdadımızın yaktığı mücadele ateşi; bizlere hürriyetimizi hediye eden vatan, millet ve bağımsızlık aşkı; sinemizde sonsuza kadar yanacaktır. Her bir Türk evladı; coğrafyamızı her devirde kan gölüne çeviren, gözü yaşlı masumların hunharca katledilmelerine neden olan şer güçlerin korkulu rüyası, hak yolunun yılmaz savaşçısıdır. 102 yıl önce ecdadımız, kanlarıyla bir milletin kaderini yeniden yazarken, tarihin akışını değiştirmiş; şeref ve haysiyetin varlık sahnesinde ne denli öneme sahip olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 23 Nisan, Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşamak, demokratik Cumhuriyet'e sahip olmak, uygar dünyayla bütünleşmek yolundaki kararlılığını ortaya koyduğu bir millî mutabakattır. Cumhuriyet ise milli egemenlik ilkesinin yaşam bulduğu, vatandaşlarımızın hür iradeleriyle yönetime katıldığı, üstün nitelikli bir yönetim biçimidir. Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan’ın taşıdığı değer ve anlamlara sahip çıkmak, Meclisimizi ve Cumhuriyetimizi kuranların ülkülerini yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışmak, ülkemize karşı karanlık emeller besleyenlere verilecek en güzel cevap olacaktır.  
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi, Atatürk’ün geleceğimizin mimarı siz çocuklarımıza verdiği değerin göstergesidir. Kıymetli çocuklarımızın yarının gençleri ve büyükleri olarak, şanlı tarihimizden alacağı güç, milletimizin güveni ve büyüklerimizin desteği ile her zaman başarılı olacağına yürekten inanıyoruz. Başta geleceğimiz çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, gelmiş geçmiş bütün şehit ve gazilerimizi sonsuz rahmet ve minnetle anıyoruz. Vatan, millet ve hürriyet sevdamız, çağlara sığmayacak, zamana yenilmeyecek kadar büyüktür. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi. 

Özdemir'den 23 Nisan mesajı  

Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, 23 Nisan Ulusal egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla yayınladığı açıklamada; "23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmiştir. Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkesi, milleti ve vatanı için çalışıp üreten, kendi başına karar verebilen, özgüveni yüksek, donanımlı, girişimci, ufku geniş değerlerine bağlı ve yetenekli gençler yetiştirebilmek için bizlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm faaliyetlerimizle çocuklarımız için, açtığımız çok sayıda spor ve sanat kurslarımız olmak üzere tüm imkanlarımızla onları mutlu bir geleceğe hazırlamak için hizmet vermeye devam ediyoruz. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerinde bulundu.