Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde her yıl bahar aylarından sürdürülen tarla sürme serüveni bu yılda ‘imece usulü’ ile başladı. İmece ile hem gelenek devam ettiriliyor, hem de köylünün ihtiyacı olan işler hep birlikte yapılarak dayanışma sağlanıyor.

Akpınar köyü sakinleri köy muhtarı Minnet Abdioğlu'nun öncülüğünde imece usulü ile tarlalarını sürüyorlar.

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu; "Köyümüze ait tarlamızı imece usulü ile sürdük. Ekim işini de yine imece usulü yapacağız. 25 adet trakörlerle yaptığımız çalışmaya katılan hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Birlikten kuvvet doğarmış. Bu güzel geleneği köyümüzde devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

İmece geleneğinin köylerinde yıllardır sürdüğünü dile getiren Akpınar köyü muhtarı Minnet Abdioğlu, imece ile köylüler arasındaki dayanışmanın arttığına işaret ederek, "Köylülerle birlikte vakit geçirmeyi çok seviyoruz. Köyümüzün ihtiyacı olan genel işleri hep birlikte yaparak hem eğleniyor, hem de işimizi yapıyoruz. Tüm çiftçilerimize şimdiden bereketli hasatlar dilerim."

Köylülerin birlikten güç doğduğunu gösterdiklerini söyleyen Akpınarlı bir vatandaşımızda; “Akpınarlılar, dedelerinden babalarından gördükleri gibi imece yaparak tarlanın sürümü için traktörleri ile gelerek kısa bir zamanda tarlaları sürdüler. Birlikten güç doğduğunu gösterdiler. Bu güzel işbirliğinin artarak devam ettirme kararı aldık. Muhtarımıza teşekkür ediyorum” dedi.