Nevşehir Belediyesinde son bir aydır istifa ve ardından yeni belediye başkanının seçilerek göreve başlaması konuşuluyor. Ancak, Başkan Arı'nın istifasına da neden olduğu belirtilen usulsüz harcamaların ne olacağı merak konusu.  

Bir siyasi Parti İl Başkanının geçtiğimiz günlerde açıkladığı, ancak basın toplantısında birden fazla konuya yer verildiği için satır aralarında kalan o raporlarda neler var?.  

İşte o sayıştay raporundan bazı notlar;  

* Belediyeye ait olan ve kiraya verilen taşınmazlardan 51 Milyon 784 bin liralık eksik tahsilat yapılmış,  

* Sabit ve mobil şebekelerde kullanılan her türlü kablolara ilişkin geçiş hakkı takip ve tahsil edilememiştir,  

* Kamunun ortak malı olan taşınmazlar üzerinde yapılar belediye tarafından sürekli olarak kullandırılmış park alanı, yol, kaldırım gibi alanlar halkın ortak kullanım hakkı olan yerler olduğundan bu yerlerde yapılar yapılan sürekli olarak belirli kişilerin kullandırılmasına göz yumulmuş, karşılığında harç, ecri misil vb alınsa dahi bu durum mevzuata aykırılık oluşturmaktadır,  

* Belediye sınırları içerisinde işyeri açma, işyeri ruhsatı alma konularında da aksaklıklar tespit edilmiştir. 15 Temmuz Mahallesinde 100'den fazla işyeri var iken, bunların 56 sına, Cami Cedit mahallesinde bulunan 387 işyerinin 145'ine belediye tarafından işyeri azma ve çalıştırma ruhsatı verilmiş diğerlerine verilmemiştir.  

* Kamu kurumları belediyenin indirimli tarifelerinden yararlanmamış, vakıf, dernek, özel okullar bu tarifelerden yararlandırılmıştır.  

* Yasada belediyelerin ibadethane yapımına izin verilmez. Bu durum vakfa veya derneğe kaynak aktaracak işlemler içermez. Yapılan inceleme sonucunda bir vakfa 500 bin lira ödendiği, Vakfa nakdi yardımda bulunulması doğru bir şey değildir.