Bir tarafta

İnandığın ve yazılarını severek okuduğun bir yazar

Bir tarafta ise yaptığı unutulmaz hizmetlerle ülke insanını cezbetmiş bir lider.

Seçim yapmak zorundasın

Hangisini seçeceksin!

Yazılarını severek okuduğun yazar, senin inandığın, güvendiğin ve halkı tarafından çok sevilen lidere aynı gözle bakmıyor.

Yazara göre; bu adam ikiyüzlü, çift kişilikli, içi ile dışı farklı bir insan ve geçmişte ülkesi için yaptıklarının da pek bir önemi yok.

Fakat yapılan araştırmalar;

Onun liderlik vasfından

Zeki olduğundan

Yaptığı hizmetlerin, ülkesi için vazgeçilemez ve hayati olduğundan bahsediyor.

Diğer tarafta inandığın yazar bunun doğru olmadığını, onun çift inançlı biri olduğunu, asıl inancını gizlediğini, yaptığı hizmetlerin asıl hedefinin, kendisinin de içinde bulunduğu camiayı güçlendirmek olduğunu ima ediyor.

Bu tezlerin ikisi birden doğru olamayacağına göre, biri gerçek değil…

Ama hangisi?

Beynin bazen birine, bazen de bir diğerine kayıyor, iki fikir arasında gidip geliyor, karar vermekte zorlanıyor, ‘üst tarafın bıyık, alt tarafın sakal’ olduğunu biliyor, ne yapacağını bilemez bir ikirciklik içinde kıvranıp duruyorsun…

Aslında bunun da bir kolayı var

Araştırma…

İyi de, yapacağın araştırmalar ne kadar sağlıklı olacak, geçmişte yaşanan olayların kanıtlarını bulmak, izini sürmek, bulduğun delilleri incelemek, doğruluğunu ispatlamak oldukça zorlu bir süreç…

Şuna inanıyorum ki;

Tarih ve zaman yanlışın düşmanıdır, yanlışlar zaman içinde mutlaka ortaya çıkarak yok olacaktır.

Düşünün;

Hitler bir Alman diktatörü idi ve tezleri yanlıştı. Mao, Stalin, Enver Hoca, Mussolini, Tito, Franko, Şah Pehlevi vb. liderler hep yanlış taraftı ve zaman onların yanlışlığını ortaya koydu.

Bizim yazarın eleştirdiği liderin, zaman içinde böyle bir yanlışı çıkmadığına göre, onu doğru kabul etmek gerekmez mi?

Buna inanmak istiyorum

Eğer ülkenin bu günlere gelmesinde katkısı olan bu liderin yaptıkları doğru ise, bu yazarı ve onun iddialarını nereye koyacağız?

Yazar neden bu iddiaları öne sürüyor?

Her halde menfaat için değildir.

O halde niçin?

‘Kendi dünya görüşüne ters gelen bu lideri mahkûm etmek, onu halkın gözünden düşürmek, böylece kendi tez ve dünya görüşünü güçlendirmek’ için olsa gerek diye düşünüyorum…

Yanılıyor muyum?