Onlar ülkemize durup dururken gelmediler. Bombadan,  zulümden, işkenceden kaçtıkları, evleri barkları yıkıldığı, içecek su ve yiyecekleri olmadığı için geldiler.

   Suriyeliler gitsin!

   Üstelik yüz yıl önce, bunlar bizim vatandaşlarımızdı. Bu gelenlerin içinde çok sayıda Suriyeli Türkmen kardeşlerimiz de var.

   Suriyeliler gitsin!

   Hani milletimizin bir özelliği de ‘aman diyene el kaldırmaz, elinden tutar kaldırırdı’ ne oldu?

   Suriyeliler gitsin! 

   Ya o meşhur misafirperverliğimiz… İspanyadan kovulan on binlerce Yahudi’ye ev sahipliği yapan bu millet, dindaşı olarak kabul ettiği bu mazlumlara kol kanat germeden, nasıl kapı dışarı edecek?

   Suriyeliler gitsin! 

   Bu gün ülkemizde ağır işlerde, inşaatlarda, sanayide, yol yapım ve onarımında çalışacak işçi sıkıntısı çekilmektedir, bu sıkıntılar bu misafirlerin insan gücüyle aşılmakta, eleman sıkıntısı çekilmemektedir, bunlar gittiğinde bu boşluk nasıl doldurulacak?

   Suriyeliler gitsin! 

   Eskiden 1/10 olan Türk-Kürt nüfus yoğunluğu sürekli olarak Kürtlerin lehine değişmektedir, Türk nüfus artışı çok gerilemiştir, iyi bir vatandaş olarak yetiştireceğimiz genç Suriyelilerle bu açık bir nebze olsun kapatılamaz mı?

   Suriyeliler gitsin! 

   Belli sıkıntılar çektiğimiz doğru, kara propagandalarla insanlarımızın korkutulduğu gerçeği de ortada. Fakat sabrederek, makul davranarak, olumlu yanları öne çıkararak bu sorunları rahatlıkla aşabiliriz. Keskin sirkenin küpüne zarar vermesi gerçeği aklımızdan çıkmamalıdır.

   Suriyeliler gitsin! 

   Bunlar ülkelerine gittiği zaman başlarına gelecek olumsuzluklardan; ölüm, işkence, aç kalma, susuz kalma, evsizlik vb. şeylerden bizler sorumluluk duymayacak mıyız?

   Suriyeliler gitsin! 

   Denize vuran, o bir yaşındaki masum yavrunun yüreğimizi yaralayan görüntüsünü bize kim unutturacak?

   Her milletin sıkıntılı dönemleri olabilir, kötü olaylarla karşılaşabilir, komşun açken sen nasıl tok olacaksın?   

   Evimize gelen bir misafire; ‘yeter artık, burada çok kaldın, haydi dışarı’ demek bizim insanlığımıza sığar mı?

   Ülkemizin iyiliğini istemeyen; FETÖ, PKK, PYD, Ermeni çeteleri, Sol terör örgütleri kara propaganda üretmekte, bizi sonradan pişman olacağımız şeyler yapmaya zorlamaktadır. Bu terör örgütlerinin dediğini mi olsun?

   Tamam, Suriyeliler gitsin

   Fakat 

   Onlardan önce ‘insanımıza kendi özelliğini unutturan, Ensar olma fırsatı vermeyen’ bu fikirler gitsin…