Kapadokya'nın başkenti Nevşehir, yabancı basının ilgisini çekmeye devam ediyor. Almanya’nın önde gelen TV kanalı ProSieben’de 26 yıldır yayınlanan Galileo isimli programda Kapadokya geniş bir şekilde yer verildi.

Nevşehir'in Avanos ve Derinkuyu ilçeleri farklı iki özellikleriyle Almanya’nın en çok izlenen TV kanallarından ProSieben'a konuk oldu.

Kapadokya görüntüleri Almanları büyüledi...

Almanya'da yayın yapan ikinci en büyük televizyon kanalı olma özelliğini taşıyan ProSieben kanalı Nevşehir Kapadokya bölgesini ekranlarına taşıdı.

Proğramda İlk olarak Dünya'nın en ilginç müzeleri arasında yer alan Nevşehir'in Avanos ilçesindeki saç müzesinin kurucusu Avanoslu "Chez Galip" lakaplı çömlek ustası Galip Körükçü ile Saç kolleksiyonu müzesini ekranlarına getirdi.

Metin Gökşen  yeraltı şehrini Almanlara anlattı

Ardından rotasını Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine çeviren Alman kanalı Dünyanın en büyük yeraltı şehri olarak bilinen Derinkuyu Yeralti Şehri ile ilgili Kapadokya Bölgesinin sevilen değerli turizmcilerinden Profesyonel Turist Rehberi Metin Gökşen'den bilgiler aldı.

Proğramın ünlü sunucusu Harro Füllgrabe'yi anlattıkları ile şaşırtan Gökşen ;"85 metre derinliğe gömülü ve 18 kat tünel ile bunların açıldığı odalardan oluşan Nevşehir'in Derinkuyu ilçesindeki bu yapı dünyanın en büyük yeraltı şehri olma özelliği taşıyor."  dedi.

Proğram yayınlandığında Nevşehir Kapadokya bölgesinin gizemli coğrafyası Almanlardan büyük ilgi gördü.