Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından sınıflandırılan Anatolia MTB Stage Race Kapadokya'nın başkneti Nevşehir etabı, Ürgüp'te tamamlandı.

Üç güzelleri, Peri bacaları, Sıcak hava balonları, Bağbozumu Üzüm festivalleri, tarihi yapıları ile Dünyanın dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in Ürgüp ilçesi uluslararası bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

4 gün 4 etaptan oluşan Türkiye’de ilk kez düzenlenen Anatolia MTB Stage Race yarışları, 2. etabı Nevşehir'de başladı.

Anadolu’nun kalbi Nevşehir'de organize edilen MTB Stage Races’in ikinci gününde ve ikinci etabında ise bugün hala sırları çözülemeyen, her yıl milyonlarca turisti ağırlayan ve UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Kapadokya'nın başkenti ve peri bacaları diyarı Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bisikletçiler 35 km’lik parkurda mücadele ettiler.

Ürgüp merkezden başlayan 2.Etap yarış, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir'in start bayrağını kaldırmasıyla başladı.

Farklı ülkelerden 34 sporcunun katıldığı yarışmaya katılan bisikletçiler medeniyetin izinde, önce Ürgüp Hadosan toprak yoldan Kapadokya'nın merkezi Ortahisar kasabası, sonrasında sırasıyla Çavuşin ve Rose Valley tırmanışla, Güllüdere ve Pancarlık vadilerinden geçerek Ürgüp'e ulaştılar.

Ürgüp'ün tarihi sokaklarında ve Ortahisar vadilerinde nefes kesen sahneler yaşandı.

Etkinliği Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyon, Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir ve Nevşehir Bisiklet İl Temsilcisi Sedat Yılmaz da ilgiyle takip etti.

2. Etabın tamamlanmasının ardından dereceye girenlere ödülleri il protokolü tarafından takdim edildi.