Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen resepsiyon ve fener alayına katıldı.

Tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de çeşitli etkinliklerle ve büyük bir coşkuyla kutlanan 100. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel ev sahipliğinde Jandarma Komutanlığı Sosyal Tesislerinde verilen resepsiyonla devam etti. Resepsiyona;   AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Cumhuriyet Başsavcsı İsmet İnce, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, protokol üyeleri, kurum müdürleri, askeri erkân, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Resepsiyon, 100. Yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına hazırlanan pasta kesimi ve Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in protokol üyeleriyle davetlileri masalarında ziyaret etmeleriyle sona erdi.

Fener Alayı Düzenlendi

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleri daha sonra Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı.

Büyük Zaferin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Valilik Kavşağı'nda bir araya gelen protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi önüne kadar yürüdüler.