Türkiye'nin önemli tahıl üretim alanlarından Nevşehir'de, tahıl hasadı verimli başladı. 

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ve protokol üyeleri ile birlikte, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından; Gülşehir İlçesine bağlı Yakatarla Köyü’nde düzenlenen 2022 yılı arpa hasatı ve tarla günü etkinliğine katıldı.

Biçerdöver kullanarak temsili ilk hasatı gerçekleştiren Vali Becel ve Milletvekili Açıkgöz, çiftçilerimiz için arpa ve buğday hasat sezonunun bol ve bereketli olmasını diledi.

Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Özgür Memiş, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, köy muhtarı Kazım Zedef, teknik elemanlar ve üreticilerinde katıldığı programda biçerdöverlerin ayarları kontrol edilerek biçim başlatıldı ve ardından teknik personeller tarafından dane kayıpları incelendi.

“Hububat hasadı bereketiyle başladı…”

Biçerdövere binerek tarlada temsili olarak buğday hasadı yapan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir Valimiz ve hazirunumuzla birlikte ilk hasada “Bismillah” diyerek başladık. Rabbim, her daim artırsın ve bereketlendirsin inşAllah.

Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti Hükümetleri olarak 20 yıldır üreten çiftçimizin yanındayız. Dünyada stratejik öneme sahip hububat üretimiyle alakalı Nevşehir ve Türkiye olarak gereken tedbirleri aldık. Bu tesbirlerin bereket ve kazanç olarak dönmesinden mutluyuz. Bu yılki hububat rekoltesinde %100 artış var, hem çiftçimiz hem şehrimiz hem de ülkemiz kazanıyor. Bereketli ve hayırlı olsun." dedi.