10 Kasım 1938 tarihinde ebediyete intikal eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ebediyete İntikali’nin 84. Yıldönümü nedeniyle 10 Kasım 2022 Perşembe günü Nevşehir il genelinde sirenler iki dakika çalacak.

Nevşehir Valiliği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği 09.05’te iki dakika süreyle siren çalınması talimatında bulundu.

Yayımlanan talimatta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yıldönümü anma törenleri kapsamında ilimiz Nevşehir ve ilçelerinde bulunan bütün sirenlerin 10 Kasım 2022 saat 09.05'te 2 (iki) dakika süre ile (araç, fabrika, işletme vs.) sarı ikaz (düz siren) şeklinde çalmaları istenirken, halkın bu konuda basın yayın kuruluşları aracılığıyla da bilgilendirmesi istendi. 

FİB Haber Merkezi olarak; "Vefatının 84. yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle, fedakâr gazilerimizi de minnetle ve hayır duayla yâd ediyoruz..."

Nevşehir’de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı;